Opskrift på lækre grillede majs toppet med let spicy avocadodressing.
Der vil være ekstra dressing ved denne portion, - men den smager også skønt til kartofler og salater.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
4
majskolber
Avocadodressing
2
modne avocadoer
1dl
creme fraiche 18%
1/2
citron, saften heraf
3spsk
mild olivenolie
1/2dl
vand
1tsk
cayennepeber, - smag til
Salt og peber
Evt. tørret chiliflager og tørret persille til topping
Sådan gør du
Avocadodressing
Skær avocadoen i store tern og put den i en blender/mini hakker sammen med 1/2 tsk cayennepeber, creme fraiche, citron og olivenolie, og blend til en cremet masse.
Juster nu konsistensen med vand, tilsæt lidt ad gangen. Bruges f.eks. en creme fraiche med lavere fedt indhold kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at alt vandet skal bruges.
Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. yderligere cayennepeber hvis dressingen ønskes lidt stærkere.
Stil på køl til majsene skal serveres, - hæld gerne på en sprøjteflaske hvis du ligger inde med sådan en.
Grillede majskolber
Læg majskolberne i blød i koldt vand i 1 time.
Dræn majsene for væde og grill dem over indirekte varme til bladene er gyldne på alle sider, og majsene er møre indeni, det tager ca. 20 min. (5 min på hver side).
Lad majskolberne hvile et øjeblik inden bladene trækkes tilbage og flettes. Fjern de mange hår og lad dem køle en smule af.
Top majsene med avocadodressing og drys med tørret chili og persille.