
Lækker crunchy salat med spidskål, agurk og forårsløg, og den lækreste grønne dressing.
Salaten knaser og er så sprød – virkelig lækker. Den grønne dressing med bl.a. spinat, avocado, cashewnødder og parmesan rummer masser af dejlig smag – næstens som en pesto, men mere blød og cremet i konsistensen.
Green goddess salad kan faktisk serveres som en form for dip – og den smager virkelig godt med en stor skål tortilla chips til. Perfekt til en let og lækker appetizer, til et glas vin i sommersolen eller lignende.
Derudover går den virkelig godt til et stykke stegt kylling, gerne med skind – eller til en fyldt mørbrad af gris.
Green goddess salat kan sagtens forberedes tidligere på dagen. Du kan forberede alle elementerne – og du kan også samle salaten hvis du synes det er nemmest.
Skulle der være rester, kan de sagtens gemmes, og spises til frokost dagen efter, med lidt sprøde chips – og et stykke kylling, gris eller laks til.

Green goddess salat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1 grønt spidskål
- 1 agurk
- 3 forårsløg
Green goddess dressing
- 75 g spinat
- 8 stilke basilikum, bladene heraf
- 2 forårsløg
- 1/2 potte purløg
- 2 fed hvidløg
- 1 avocado
- 1 citron, saften heraf
- 70 g cashewnødder
- 40 g parmesan, fintrevet
- 3 spsk olivenolie
- Salt
- Vand
Sådan gør du
- Snit kålen fint – den skal nærmest skæres i små firkanter.
- Skær agurken i små tern, og snit forårsløgene.
- Hæld ingredienserne til dressingen i en blender, og blend til du har en cremet dressing. Juster konsistensen med vand, eller tilsæt mere citron, hvis du ønsker mere syre.Smag til med salt.
- Hæld alle ingredienserne i en stor skål, og vend det godt sammen.
- Server salaten med en står skål tortilla chips, eller server den til et stykke kylling, mørbrad af gris eller lignende.
Virkelig dejlig salat. Jeg servede den med tortilla-chips og rugbrødschips som appetizers – gæsterne elskede det!!
Hej Freja
Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Kan man undlade cashewnødderne? Jeg har nøddeallergi.
SÅÅÅÅÅÅÅ lækker – mumsfillibaba
Hej Fie
Tusind tak, det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Konge opskrift
Hej Christina
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Er det saften fra 1 citron der skal i dressingen ? Eller 1 hel citron
Hej Mette
Det er bare saften – det får jeg lige rettet 🙂
Kh Dianna
Hej, kan jeg lave dressingen lidt i forvejen og så samle salaten lige inden den skal spises? Mvh Helene
Hej Helene
Det kan du sagtens ja 🙂
Kh Dianna
Super lækker! Forventningerne var høje – og den levede op til dem! Er ikk’ vild med frisk basilikum, så det blev erstattet af en hel masse friske koriander, som vi elsker
Hej Heidi
Åhhh hvor er du sød altså – tusind tusind tak❤️
Og fedt du fik justeret til din/jeres smag med koriander:)
Kh Dianna
Lyder lækkert. Skal absolut prøves. Kan man bruge frossen purløg, hvis ja hvor meget? Jeg synes det er svært at finde en god olivenolie. Kan du anbefale en.?
Hej Maria
Du kan sagtens bruge frossen purløg, prøv med 2-3 spsk 🙂
Uhhh jamen jeg har generelt være rigtig glad for olierne fra Carapelli – men jeg er begyndt at variere mere for at smage nye varianter 🙂
Kh Dianna
Vildt lækker jo!!
Fantastisk salat …..og dressing
Hej Susanne
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna