Pastasalat med green goddess dressing – en smuk grøn sag med den skønneste smag.
Jeg elsker pastasalater, både sommer og vinter, og denne her lækre grønne én af slagsen smager bare helt vidunderligt.
Pastasalaten er vendt med min green goddess dressing – en dressing lavet med bl.a. spinat, basilikum, forårsløg, parmesan og nødder. Salaten er cremet og fyldig, og med et dejligt knas.
Green goddess pastasalat smager dejligt til sommerens blandet grill, til bagt laks, kylling og gris. Resterne er lækre i madpakken med et stykke kylling eller brød til.
Green goddess pastasalat med ekstra grønt
Ønsker du at gøre salaten endnu grønnere, mere sprød og samtidig spare lidt på kulhydraterne, kan du erstatte noget af pastaen med grøn spidskål. Det mætter godt, giver en dejlig fylde i salaten, og samtidig et super lækkert crunch.
Skær kålen fint, i små tern – det smager så godt.
Green goddess pastasalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 250 g pasta
- 150 g ærter, optøede
- 125 g edamamebønner, optøede
- 1 stor agurk, skåret i tern
- 2 forårsløg, snittet
Dressingen
- 75 g spinat
- 8 stilke basilikum, bladene heraf
- 2 forårsløg
- 1/2 potte purløg
- 2 fed hvidløg
- 1 avocado
- 1 citron, saften heraf
- 70 g cashewnødder
- 40 g parmesan, fintrevet
- 3 spsk olivenolie
- Salt
- Vand
Sådan gør du
- Kog pastaen som beskrevet på pakken, og skyld den derefter i rigeligt koldt vand. Lad den dræne i en sigte.
- Hæld ingredienserne til dressingen i en blender, og blend til du har en cremet dressing. Juster konsistensen med vand, eller tilsæt mere citron, hvis du ønsker mere syre. Dressingen skal være cremet, men ikke for tyk.Smag til med salt.
- Hæld pasta, agurker, ærter, bønner og forårsløg i en skål, hæld dressingen over og vend det godt sammen.
- Server med lidt hakket grønt på toppen.