Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur

Græsk bulgursalat

Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur
Græsk bulgursalat
Opskrift på frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat.
Samlet tid: 1 time
4.77 fra 38 stemmer

Frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat, – simpel men med masser af smag og fylde.
Server den som tilbehør til grill, til en langtidsstegt lammekølle, græske kødboller til en gang gyros.

Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur

Græsk bulgursalat

Opskrift på frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat.
4.77 fra 38 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Græsk bulgursalat

  • 1 1/2 dl

    bulgur (ukogt mål)

  • 2

    tomater, uden kerner - skåret i små tern

  • 1 stor håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • 1

    rød snackpeber eller peberfrugt, skåret i små tern

  • 1

    lille rødløg, finthakket

  • 1/4 agurk, skåret i små tern

  • 100 g

    feta

Marinade

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 3 spsk

    citronsaft

  • 1 1/2 tsk oregano
  • 2 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 1/2

    rød chili, uden kerner, finthakket

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog bulgur som anvist på pakken, skyl derefter i rigeligt koldt vand og lad den dræne i en sigte.
  • Hæld bulguren i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser til salaten, og smuldr fetaen heri.
  • Bland ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber, og vend den i salaten.
  • Sæt salaten på køl, og lad den gerne trække et par timer inden servering.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur
Græsk bulgursalat – Opskrift på græsksalat med bulgur

Kommentarer

  1. Morten Poder

    Super nemt og lækkert

    • Hej Morten

      Det er jeg så glad for du synes, – tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hej Dianna
    Tak for en god opskrift 🙂 den bragte glæde på mit job.
    Rigtig god weekend.
    BH Jonna

  3. Er det frisk oregano der skal i marinaden?

  4. Hej Dianna – tak for svar 🙂

  5. Hej Dianna – tak for svar 🙂

  6. jeg elsker opskriften n’ all, dejligt inspirerende.
    men på billedet er der brugt krus persille og ikke bredbladet persille.

    • Hej Aske

      Tusind tak 🙂
      Haha, det er godt spottet 😉 Det er dog kun på toppen, da jeg synes kruspersille fungerer bedre finthakket (på billeder) når det er til pynt, – i selve salaten er det bredbladet 🙂 Dermed ikke sat at man ikke også kan bruge kruspersille, for dete r også helt fint til formålet.

      Rigtig god weekend 🙂

      Dbh Dianna

  7. Berit Bigum

    5 stars
    Mums

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse