Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur

Græsk bulgursalat

Græsk bulgursalat
Opskrift på frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat.
Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur

Frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat, – simpel men med masser af smag og fylde.
Server den som tilbehør til grill, til en langtidsstegt lammekølle, græske kødboller til en gang gyros.
Bulgursalat kan sagtens laves på forhånd, – både tidligere på dagen, men også dagen i forvejen. Rør evt. lidt frisk persille i hvis den laves dagen gør, – så den lige får lidt ny frisk farve.
Jeg bruger gerne de grove bulgur til denne bulgursalat, men du kan også bruge fin bulgur, – det er en smagssag.

Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur

Græsk bulgursalat

Opskrift på frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 71 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat
Køkken: Græsk
Keyword: Bulgursalat, Grill tilbehør
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Græsk bulgursalat

  • 1 1/2 dl

    bulgur (ukogt mål)

  • 3 store tomater, uden kerner - skåret i små tern
  • 2 stor håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1

    lille rødløg, finthakket

  • 1/2 agurk, skåret i små tern
  • 100 g

    feta

Marinade

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 3 spsk citronsaft
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 2 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 1/2 rød chili, uden kerner - finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog bulgur som anvist på pakken, skyl derefter i rigeligt koldt vand og lad den dræne i en sigte.
  • Hæld bulguren i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser til salaten, og smuldr fetaen heri.
  • Bland ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber, og vend den i salaten.
  • Sæt salaten på køl, og lad den gerne trække et par timer inden servering.
Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur
Græsk bulgursalat – Opskrift på græsksalat med bulgur
Græsk bulgursalat - Opskrift på græsksalat med bulgur
Græsk bulgursalat – Opskrift på græsksalat med bulgur

Kommentarer

  1. Morten Poder

    Super nemt og lækkert

    • Hej Morten

      Det er jeg så glad for du synes, – tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hej Dianna
    Tak for en god opskrift 🙂 den bragte glæde på mit job.
    Rigtig god weekend.
    BH Jonna

  3. Er det frisk oregano der skal i marinaden?

  4. Hej Dianna – tak for svar 🙂

  5. Hej Dianna – tak for svar 🙂

  6. jeg elsker opskriften n’ all, dejligt inspirerende.
    men på billedet er der brugt krus persille og ikke bredbladet persille.

    • Hej Aske

      Tusind tak 🙂
      Haha, det er godt spottet 😉 Det er dog kun på toppen, da jeg synes kruspersille fungerer bedre finthakket (på billeder) når det er til pynt, – i selve salaten er det bredbladet 🙂 Dermed ikke sat at man ikke også kan bruge kruspersille, for dete r også helt fint til formålet.

      Rigtig god weekend 🙂

      Dbh Dianna

  7. Berit Bigum

    5 stars
    Mums

  8. Hej – kan den med fordel laves dagen før og stå på køl ?

    • Hej Sanne

      Du kan sagtens lave den dagen i forvejen 🙂
      Lav evt. 1/2 portion ekstra marinade, så du lige kan spæde op inden servering, – bulguren suger jo, så jeg synes gerne den kan have brug for lidt ekstra dagen efter. Derudover rører jeg altid lidt frisk persille i også, bare for farven 🙂

      Kh Dianna.

  9. Dorthe

    Hej
    Kan man bruge noget anden end persille da jeg ikke kan tåle det?

    • Hej Dorthe

      Uhhh, altså en stor del af salaten er jo persille. Men hvis du ikke tåler det, så undlad det, – og tilsæt noget andet grøn.
      Evt. finthakket romaine eller lignende 🙂

      Kh Dianna

  10. Vivi Søes

    5 stars
    Den var rigtig lækker og smagte dejligt og nem at lave

4.78 from 71 votes (67 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)