Frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat, – simpel men med masser af smag og fylde.
Server den som tilbehør til grill, til en langtidsstegt lammekølle, græske kødboller til en gang gyros.
Bulgursalat kan sagtens laves på forhånd, – både tidligere på dagen, men også dagen i forvejen. Rør evt. lidt frisk persille i hvis den laves dagen gør, – så den lige får lidt ny frisk farve.
Jeg bruger gerne de grove bulgur til denne bulgursalat, men du kan også bruge fin bulgur, – det er en smagssag.
Græsk bulgursalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Græsk bulgursalat
- 1 1/2 dl
bulgur (ukogt mål)
- 3 store tomater, uden kerner - skåret i små tern
- 2 stor håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 1
lille rødløg, finthakket
- 1/2 agurk, skåret i små tern
- 100 g
feta
Marinade
- 1/2 dl
olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 1 1/2 tsk oregano
- 2 fed
hvidløg, presset eller revet
- 1/2 rød chili, uden kerner - finthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog bulgur som anvist på pakken, skyl derefter i rigeligt koldt vand og lad den dræne i en sigte.
- Hæld bulguren i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser til salaten, og smuldr fetaen heri.
- Bland ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber, og vend den i salaten.
- Sæt salaten på køl, og lad den gerne trække et par timer inden servering.
Super nemt og lækkert
Hej Morten
Det er jeg så glad for du synes, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna
Tak for en god opskrift 🙂 den bragte glæde på mit job.
Rigtig god weekend.
BH Jonna
Hej Jonna
Det er jeg så glad for at høre, tak fordi du deler det med mig:)
Rigtig god weekend:)
Kh Dianna
Helt fantastisk ret
Hej Michael
Tusind tak for den dejlig besked, – det er jeg glad for at høre 🙂
Rigtig god aften.
Dbh Dianna
Er det frisk oregano der skal i marinaden?
Hej Maria
Kan se den havde lavet en fejl i opsætningen, – det er 1 1/2 tsk tørret oregano:)
Dbh Dianna
Hej Dianna – tak for svar 🙂
Mega lækker salat, vi bruger dog kun 1 spsk olie i dressingen
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna – tak for svar 🙂
jeg elsker opskriften n’ all, dejligt inspirerende.
men på billedet er der brugt krus persille og ikke bredbladet persille.
Hej Aske
Tusind tak 🙂
Haha, det er godt spottet 😉 Det er dog kun på toppen, da jeg synes kruspersille fungerer bedre finthakket (på billeder) når det er til pynt, – i selve salaten er det bredbladet 🙂 Dermed ikke sat at man ikke også kan bruge kruspersille, for dete r også helt fint til formålet.
Rigtig god weekend 🙂
Dbh Dianna
Mums
Hej Berit
Åhhh tak altså, – dejlig du kunne lide den 🙂
Kh Dianna
Hej – kan den med fordel laves dagen før og stå på køl ?
Hej Sanne
Du kan sagtens lave den dagen i forvejen 🙂
Lav evt. 1/2 portion ekstra marinade, så du lige kan spæde op inden servering, – bulguren suger jo, så jeg synes gerne den kan have brug for lidt ekstra dagen efter. Derudover rører jeg altid lidt frisk persille i også, bare for farven 🙂
Kh Dianna.
Hej
Kan man bruge noget anden end persille da jeg ikke kan tåle det?
Hej Dorthe
Uhhh, altså en stor del af salaten er jo persille. Men hvis du ikke tåler det, så undlad det, – og tilsæt noget andet grøn.
Evt. finthakket romaine eller lignende 🙂
Kh Dianna
Den var rigtig lækker og smagte dejligt og nem at lave
Hej Vivi
Det er jeg bare så glad for du skriver, – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Yndlings salat:)