Frisk og lækker græsk inspireret bulgursalat, – simpel men med masser af smag og fylde.
Server den som tilbehør til grill, til en langtidsstegt lammekølle, græske kødboller til en gang gyros.

Græsk bulgursalat
Ingredienser
Græsk bulgursalat
1 1/2 dl bulgur (ukogt mål)
2 tomater, uden kerner - skåret i små tern
1 stor håndfuld bredbladet persille, finthakket
1 rød snackpeber eller peberfrugt, skåret i små tern
1 lille rødløg, finthakket
1/4 agurk, skåret i små tern
Marinade
1/2 dl olivenolie
2-3 spsk citronsaft
1 1/2 oregano
2 fed hvidløg, presset eller revet
1/2 rød chili, uden kerner, finthakket
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog bulgur som anvist på pakken, skyl derefter i rigeligt koldt vand og lad den dræne i en sigte.
- Hæld bulguren i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser til salaten.
- Bland ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber, og vend den i salaten.
- Sæt salaten på køl, og lad den gerne trække et par timer inden servering.