Gourmet biksemad - Opskrift med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise

Gourmet biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise

Gourmet biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise
Opskrift på den bedste biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise.
Gourmet biksemad - Opskrift med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise

Denne her biksemad kan man vist godt kalde den ultimative luksus biksemad, – den er fyldt med de lækreste råvarer, og smagen er intet mindre end fantastisk.
Retten er inspireret af Café Victors luksus biksemad, men her har den fået lidt ekstra.
Inden du opgiver, så husk, – mange af tingene kan forberedes.
Tidsrøveren i denne biksemad er sous vide at kødet (som man slet ikke behøver) samt nedkøling af rødbedemarmeladen, – ellers er det hele faktisk lige til at gå til, og tager ganske kort tid.
Denne biksemad er lavet med oksemørbrad, vagtelæg, rødbedemarmelade og sidst men ikke mindst en hjemmelavet bearnaise.

Gourmet biksemad - Opskrift med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise

Gourmet biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise

Opskrift på den bedste biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, skrællet og skåret i ca. 2x2 cm
  • 600 g fersk oksemørbrad (eller evt. en rest
  • 2

    store løg, groft hakket

  • 1 dl

    rapsolie

Rødbedemarmelade

  • 2 1/2 dl

    rødbedelage

  • 3, 5 g ager ager

Derudover

Sådan gør du

Rødbedemarmelade

  • Kog rødbedelagen op og sluk for blusset.
  • Tilsæt ager ager og kog op igen.
  • Sæt på køl til det er stivnet og blend derefter massen til en marmelade, - tilsæt evt. et par tsk kogende vand hvis den er for tyk. Opbevar den på køl til den skal bruges.

Biksemaden

  • Steg kartoflerne gyldne i rapsolie på en pande, tilsat lidt frisk timian samt salt, i ca. 15 min.
  • Hæld olien fra kartoflerne og fordel dem på en bradepande beklædt med bagepapir, og giv dem ca. 10 min. ved 230 grader i oven så de bliver helt sprøde.
  • Steg i mellemtiden stykker af oksemørbrad gyldne i en smule olie, - tilsæt løgene og steg dem blanke, - smag til med salt og peber og en smule frisk timian.
  • Pensl en pande med en smule olie, og tilbered vagtelæggene som spejlæg ved helt svag varme .
  • Anret kartoflerne med oksemørbrad og løg toppet med vagtelæg og rødbedemarmelade og server med bearnaisesauce.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*