Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur

Bladenkage – Giftkage

Bladankage, giftkage, grøn mazarinkage toppet med glasur – kært barn har mange navne 🙂 Fælles for dem alle er, at det er en kage de fleste husker fra deres barndom, – lækker svampet mazarinkage toppet med et tykt lag chokoladeglasur.
Denne kage er super nem at bage og så smager den bare så dejligt, – den holder sig frisk og svampet i flere dage, og så er især familien yngste medlemmer vild med den karakteristiske grønne farve.

Giftkage - Grøn mazarinkage med chokoladeglasur

By Dianna Brinch
Tid: 45 min.

Opskrift på lækker svampet giftkage - mazarinkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.

Ingredienser

  • Giftkage
  • 270 g hvedemel
  • 350 g rørsukker (eller hvid sukker)
  • 200 g smør
  • 2 dl mælk, - gerne sødmælk
  • 3 æg
  • 2 spsk grøn frugtfarve
  • 1 ½ spsk mandelessens
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Glasur
  • 3 dl flormelis, ca. 200 g
  • 3 spsk kakaopulver
  • 5 spsk vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen

Fremgangsmåde

1

Giftkage Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.

2

Pisk æg og sukker til en luftig masse.

3

Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.

4

Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.

5

Tilsæt mandelessens og grøn frugtfarve, og vend det hurtigt ind i massen.

6

Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag giftkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.

7

Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

8

Glasur Bland flormelis og kakaopulver i en skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Pisk med et piskeris til den ønskede konsistens er opnået.

9

Smør den afkølede kage med glasur og opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.

Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*