
Bladankage, giftkage, grøn mazarinkage toppet med glasur – kært barn har mange navne 🙂 Fælles for dem alle er, at det er en kage de fleste husker fra deres barndom, – lækker svampet mazarinkage toppet med et tykt lag chokoladeglasur.
Denne kage er super nem at bage og så smager den bare så dejligt, – den holder sig frisk og svampet i flere dage, og så er især familien yngste medlemmer vild med den karakteristiske grønne farve.

Giftkage - Grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Giftkage
- 270 g
hvedemel
- 350 g
rørsukker (eller hvid sukker)
- 200 g
smør
- 2 dl
mælk, - gerne sødmælk
- 3
æg
- 2 spsk
grøn frugtfarve
- 1 1/2 spsk
mandelessens
- 2 1/2 tsk
bagepulver
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
- 1 nip
salt
Glasur
- 3 dl
flormelis, ca. 200 g
- 3 spsk
kakaopulver
- 5 spsk
vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen
Sådan gør du
Giftkage
- Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
- Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
- Tilsæt mandelessens og grøn frugtfarve, og vend det hurtigt ind i massen.
- Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag giftkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Bland flormelis og kakaopulver i en skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Pisk med et piskeris til den ønskede konsistens er opnået.
- Smør den afkølede kage med glasur og opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.






Hej,
Kan man erstatte mandelessens med marcipan. Syntes den godt kan smage “syntetisk” Ellers en lækkert klassiker 🙂
Hej Malene
Du kan godt tilføje marcipan i stedet for, – men vi være nødt til selv at prøve at bage det først, før jeh kan give dig målene 🙂
Men det vil jeg klart gøre, – super god ide 🙂
Dbh Dianna
Hej
Hvor mange personer er den ca. til og kan man bruge margarine eller skal det være rigtig smør?
De bedste hilsner Louise ☀️
Hej Louise
Tusind tak for din besked 🙂
Jeg vil sige den er til 12-14 personer, – og du kna sagtens bruge margarine i stedet for smør 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hej.
Hvor meget skal man gange op med får at få til en stor bradepande?
Hej Louise
Hmmm, jeg vil nok sige 2 1/2-3, – så er du sikker på at få en god højde på kagen 😉
Kh Dianna
Ren barndom
Hej Mads
Tak for de flotte stjerner 🙂
og ja, – det er nemlig ren barndom 🙂
Dbh Dianna