Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage - Bladankage

Bladan – Giftkage

Giftkage - Bladankage
Opskrift på lækker svampet giftkage - mazarinkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage - Bladankage

Bladankage, – grøn mazarinkage toppet med glasur. Giftkage kaldes den også, – kært barn har mange navne;-) Fælles for dem alle er, at det er en kage de fleste husker fra deres barndom, – lækker svampet grøn mazarinkage toppet med et tykt lag kakaoglasur.
Bladankage er altid et hit, hos både store og små, – og isæt til børnefødselsdage plejer den at være yderst populær.
Bladankage er super nem at bage, og så smager den bare så dejligt. Giftkage holder sig frisk og svampet i flere dage, og så er især familien yngste medlemmer vild med den karakteristiske grønne farve.
Server den evt. toppet med små chokoladeknapper, – det plejer at gå lige ind hos de yngste.

Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage - Bladankage

Giftkage - Bladankage

Opskrift på lækker svampet giftkage - mazarinkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.30 fra 30 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Bladankage, Giftkage, Mazarinkage
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal12 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Giftkage

  • 250 g

    hvedemel

  • 350 g

    rørsukker (eller hvid sukker)

  • 200 g

    smør

  • 2 1/2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 3

    æg

  • 2 spsk

    grøn frugtfarve

  • 1 1/2 spsk mandelessens
  • 2 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 3 dl

    flormelis, ca. 200 g

  • 3 spsk

    kakaopulver

  • 5 spsk

    vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen

Sådan gør du

Giftkage

  • Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
  • Tilsæt mandelessens og grøn frugtfarve, og vend det hurtigt ind i massen.
  • Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag giftkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis og kakaopulver i en skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Pisk med et piskeris til den ønskede konsistens er opnået.
  • Smør den afkølede kage med glasur og opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur

Kommentarer

  1. Malene

    Hej,
    Kan man erstatte mandelessens med marcipan. Syntes den godt kan smage “syntetisk” Ellers en lækkert klassiker 🙂

    • Hej Malene

      Du kan godt tilføje marcipan i stedet for, – men vi være nødt til selv at prøve at bage det først, før jeh kan give dig målene 🙂
      Men det vil jeg klart gøre, – super god ide 🙂

      Dbh Dianna

  2. Louise Hyldig

    Hej
    Hvor mange personer er den ca. til og kan man bruge margarine eller skal det være rigtig smør?
    De bedste hilsner Louise ☀️

    • Hej Louise

      Tusind tak for din besked 🙂
      Jeg vil sige den er til 12-14 personer, – og du kna sagtens bruge margarine i stedet for smør 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  3. Louise

    Hej.
    Hvor meget skal man gange op med får at få til en stor bradepande?

    • Hej Louise

      Hmmm, jeg vil nok sige 2 1/2-3, – så er du sikker på at få en god højde på kagen 😉

      Kh Dianna

      • Elisabeth

        Hvor længe skal den bage, hvis jeg skal bage den i 25×25 form

        • Hej Elisabeth

          Uhhh det er jeg ikke helt sikker på. Jeg ville nok holde mig nogenlunde til tiden, og så holde øje og tjekke midten med en kødnål eller lignende.

          Kh Dianna

  4. 5 stars
    Ren barndom

  5. Hej Dianna
    Ændrer det på bagetiden, hvis jeg bager kagen i små muffinforme i stedet for en bradepande?
    Vh Maja

4.30 from 30 votes (29 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)