Bladankage, – grøn mazarinkage toppet med glasur. Giftkage kaldes den også, – kært barn har mange navne;-) Fælles for dem alle er, at det er en kage de fleste husker fra deres barndom, – lækker svampet grøn mazarinkage toppet med et tykt lag kakaoglasur.
Bladankage er altid et hit, hos både store og små, – og isæt til børnefødselsdage plejer den at være yderst populær.
Bladankage er super nem at bage, og så smager den bare så dejligt. Giftkage holder sig frisk og svampet i flere dage, og så er især familien yngste medlemmer vild med den karakteristiske grønne farve.
Server den evt. toppet med små chokoladeknapper, – det plejer at gå lige ind hos de yngste.
Giftkage - Bladankage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Giftkage
- 250 g
hvedemel
- 350 g
rørsukker (eller hvid sukker)
- 200 g
smør
- 2 1/2 dl
mælk, - gerne sødmælk
- 3
æg
- 2 spsk
grøn frugtfarve
- 1 1/2 spsk mandelessens
- 2 1/2 tsk
bagepulver
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
- 1 nip
salt
Glasur
- 3 dl
flormelis, ca. 200 g
- 3 spsk
kakaopulver
- 5 spsk
vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen
Sådan gør du
Giftkage
- Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
- Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
- Tilsæt mandelessens og grøn frugtfarve, og vend det hurtigt ind i massen.
- Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag giftkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Bland flormelis og kakaopulver i en skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Pisk med et piskeris til den ønskede konsistens er opnået.
- Smør den afkølede kage med glasur og opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.
Hej,
Kan man erstatte mandelessens med marcipan. Syntes den godt kan smage “syntetisk” Ellers en lækkert klassiker 🙂
Hej Malene
Du kan godt tilføje marcipan i stedet for, – men vi være nødt til selv at prøve at bage det først, før jeh kan give dig målene 🙂
Men det vil jeg klart gøre, – super god ide 🙂
Dbh Dianna
Hej
Hvor mange personer er den ca. til og kan man bruge margarine eller skal det være rigtig smør?
De bedste hilsner Louise ☀️
Hej Louise
Tusind tak for din besked 🙂
Jeg vil sige den er til 12-14 personer, – og du kna sagtens bruge margarine i stedet for smør 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hej.
Hvor meget skal man gange op med får at få til en stor bradepande?
Hej Louise
Hmmm, jeg vil nok sige 2 1/2-3, – så er du sikker på at få en god højde på kagen 😉
Kh Dianna
Hvor længe skal den bage, hvis jeg skal bage den i 25×25 form
Hej Elisabeth
Uhhh det er jeg ikke helt sikker på. Jeg ville nok holde mig nogenlunde til tiden, og så holde øje og tjekke midten med en kødnål eller lignende.
Kh Dianna
Ren barndom
Hej Mads
Tak for de flotte stjerner 🙂
og ja, – det er nemlig ren barndom 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna
Ændrer det på bagetiden, hvis jeg bager kagen i små muffinforme i stedet for en bradepande?
Vh Maja
Hej Maja
Hvis du laver dem som muffins, skal de kun have ca. 22 minutter 🙂
Kh Dianna