Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur

Bladan – Giftkage

Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Opskrift på lækker svampet giftkage - mazarinkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Samlet tid: 45 minutter
4.63 fra 16 stemmer

Bladankage, giftkage, grøn mazarinkage toppet med glasur – kært barn har mange navne 🙂 Fælles for dem alle er, at det er en kage de fleste husker fra deres barndom, – lækker svampet mazarinkage toppet med et tykt lag chokoladeglasur.
Denne kage er super nem at bage og så smager den bare så dejligt, – den holder sig frisk og svampet i flere dage, og så er især familien yngste medlemmer vild med den karakteristiske grønne farve.

Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur

Giftkage - Grøn mazarinkage med chokoladeglasur

Opskrift på lækker svampet giftkage - mazarinkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
4.63 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Giftkage

  • 270 g

    hvedemel

  • 350 g

    rørsukker (eller hvid sukker)

  • 200 g

    smør

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 3

    æg

  • 2 spsk

    grøn frugtfarve

  • 1 1/2 spsk

    mandelessens

  • 2 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 3 dl

    flormelis, ca. 200 g

  • 3 spsk

    kakaopulver

  • 5 spsk

    vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen

Sådan gør du

Giftkage

  • Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
  • Tilsæt mandelessens og grøn frugtfarve, og vend det hurtigt ind i massen.
  • Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag giftkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis og kakaopulver i en skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Pisk med et piskeris til den ønskede konsistens er opnået.
  • Smør den afkølede kage med glasur og opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage - Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur
Giftkage – Opskrift på grøn mazarinkage med chokoladeglasur

Kommentarer

  1. Malene

    Hej,
    Kan man erstatte mandelessens med marcipan. Syntes den godt kan smage “syntetisk” Ellers en lækkert klassiker 🙂

    • Hej Malene

      Du kan godt tilføje marcipan i stedet for, – men vi være nødt til selv at prøve at bage det først, før jeh kan give dig målene 🙂
      Men det vil jeg klart gøre, – super god ide 🙂

      Dbh Dianna

  2. Louise Hyldig

    Hej
    Hvor mange personer er den ca. til og kan man bruge margarine eller skal det være rigtig smør?
    De bedste hilsner Louise ☀️

    • Hej Louise

      Tusind tak for din besked 🙂
      Jeg vil sige den er til 12-14 personer, – og du kna sagtens bruge margarine i stedet for smør 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  3. Louise

    Hej.
    Hvor meget skal man gange op med får at få til en stor bradepande?

    • Hej Louise

      Hmmm, jeg vil nok sige 2 1/2-3, – så er du sikker på at få en god højde på kagen 😉

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse