Opskrift på lækker svampet giftkage - mazarinkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Bladankage, Giftkage, Mazarinkage
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 12Personer
Author Dianna
Ingredienser
Giftkage
250g
hvedemel
350g
rørsukker (eller hvid sukker)
200g
smør
2 1/2dl
mælk, - gerne sødmælk
3
æg
2spsk
grøn frugtfarve
1 1/2spskmandelessens
2 1/2tsk
bagepulver
1 1/2tsk
vaniljesukker
1nip
salt
Glasur
3dl
flormelis, ca. 200 g
3spsk
kakaopulver
5spsk
vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen
Sådan gør du
Giftkage
Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
Tilsæt mandelessens og grøn frugtfarve, og vend det hurtigt ind i massen.
Smør en bradepande på ca. 30x20 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag giftkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
Bland flormelis og kakaopulver i en skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Pisk med et piskeris til den ønskede konsistens er opnået.
Smør den afkølede kage med glasur og opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.