En klassisk fransk bøf toppet med lækker persille/hvidløgssmør og her serveret med bagte kartofler og grillet majs.
Det her er skøn og enkelt middag, det hele kan tilberedes på grillen og er super nemt at lave. Server det som en lækker weekend ret eller smid det hele over når du kommer hjem fra job, så kan middagen snildt stå på bordet kl. 18.30.
Fransk bøf med bagtkartoffel og grillet majs
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
gode bøffer af oksehøjreb
- 4
mellemstore bagekartofler
- 4
majskolber
- 1
rød chili, finthakket - uden kerner
-
Finthakket persille til toppen
-
Flagesalt
-
Olie
-
Salt og peber
Hvidløgssmør
- 300 g
smør, stuetemperatur
- 2 håndfulde
bredbladet persille, finthakket
- 7 fed
hvidløg, fint revet eller presset
Sådan gør du
Hvidløgssmør
- Bland smørret med hvidløg og finthakket persille. Læg det på et stykke bagepapir og mas det godt sammen til du får en firkant, - stil på køl til det skal spises.
- Lad kartoflerne hvile i 5 min. efter tilberedning. Læg derefter et snit i toppen og placer en god stor klat smør heri og server straks.
Bagte kartofler
- Vask kartoflerne grundigt og dup dem tørre i et viskestykke.
- Gnid dem med en god olie og derefter med fint salt.
- Varm grillen op til ca. 200 grader og bag dem på øverste rist i ca. 1 time, vend dem evt. en gang undervejs.
Majskolber
- Læg majskolberne i blød i koldt vand i 1 time.
- Rør i mellemtiden smørret sammen med persille og hvidløg. Læg det på et stykke bagepapir og mas det godt sammen til du får en firkant, - stil på køl til det skal spises.
- Dræn majsene for væde og grill dem over indirekte varme til de er gyldne på alle sider, og majsene er møre indeni, det tager ca. 20 min. (5 min på hver side).
- Lad majskolberne hvile et øjeblik inden bladene trækkes tilbage og flettes. Fjern de mange hår og lad dem køle en smule af.
- Smør majsene med persille/hvidløgssmør og drys med finthakket persille, friskhakket chili og flagesalt.
Bøfferne
- Tag bøfferne ud af køleskabet og lad dem hvile på køkkenbordet i ca. 20 min., - krydr med salt og peber.
- Steg bøfferne over direkte varme på grillen til de har fået en flot stegeskorpe og til kernetemperaturen er som ønsket. Vi foretrækker dem rosa, det er en kernetemperatur på ca. 55 grader, hvorefter de hviler i 10 min. inden de serveres. Alt efter tykkelse giver vi dem ca. 4 min. på begge sider og lader dem derefter hvile i 10 min.
- Top de varme bøffer med hvidløgssmør, og server med de bagte kartofler og majs.