Reklame for Toppits.dk // I samarbejde med Toppits har jeg lavet de skønneste foliepakker med chili/hvidløgs rejer og grøntsager. Server pakkerne med bagte pitabrød, flute eller lignende, – og nyd et nemt, lækkert og smagfuldt måltid der kan laves på ingen tid og tilmed med ganske lidt opvask.
Toppits Aluminiumsfolie gør det nemt at tilberede et smagfuldt måltid. Folien er designet med dobbelte bikagemønster hvilket gør det både stærk og varmebestandig. Du kan derfor sagtens pakke dit måltid med en lækker marinade, – aluminiumsfolien sørger for det hele bliver i pakkerne så både smag og næringsstoffer er sikret. Derudover kan du gøre det med god samvittighed, da folien er fremstillet af 98% genanvendt materiale.
Det er en nem og super hyggelig måde at tilberede et måltid på, – og du kan gøre det både på grill eller i ovnen, da folien tåler høj varme. Læs mere om Toppits produkter, og find masser af inspiration på Toppits hjemmeside.
Husk at aluminiumsfolie ikke tåler kontakt med salt og syre, derfor skal du altid vente med at krydre med disse råvarer til efter tilberedning, hvor måltidet er anrettet på en tallerken, i en skål eller lignende.
Foliepakker med chili/hvidløgsrejer og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g tigerrejer eller andre rå rejer
- 1 squash
- 2 peberfrugter, gerne grøn og rød
- 2 store håndfulde persille, finthakket
- 5-6 fed hvidløg, presset eller fintrevet
- 1 rød chili, finthakket (med eller uden kerner alt efter temperament)
- 2 dl god olivenolie
- 1 citron
- Salt og peber
- Ruccola og brød til servering
Sådan gør du
- Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køllenrulle og dup dem tørre.
- Halver squashen og fjern "kernerne" med en ske. Skær squashen ud i grove tern og gør det samme med peberfrugterne.
- Bland olivenolie med hvidløg, chili og persille og krydr med peber. UNDLAD at krydre med salt og citron, – alufolien tåler ikke at komme i kontakt med syre og salt.
- Bland rejer og grøntsager i en skål, og vend det godt sammen med olieblandingen. Sæt på køl og lad det trække i ca. 15 min.
- Riv 4 stykker folie af, – hvert stykke skal kunne rumme 1/4 af ovenstående portion og kunne lukkes sammen i toppen.
- Buk kanterne op på folien så stykkerne danner små skåle, og fordel rejer, grøntager og olieblandingen på de 4 stykker folie.
- Kram folien sammen i toppen så pakkerne lukker tæt, og så alt væde og varme bliver inde i pakkerne, og sæt dem på en bageplade.
- Bag foliepakkerne i ca. 14 min. ved 220 grader, almindelig ovn. Åben evt. en af pakkerne og tjek at rejerne er tilberedt.
- I 4 skåle fordeles en godt håndfuld ruccola i hver. Top med pakkernes indhold, og hæld også oliemarinaden over.
- Krydr portionerne med salt, lidt friskpresset citron og drys med ekstra finthakket persille og friskkværnet peber. Server med lune flutes, bagte pitabrød eller lignende.