Fladbrød med kylling gyros, tzatziki og græsk salat - Opskrift på græsk pita

Fladbrød med gyros af kylling, tzatziki og græsk salat

Fladbrød med gyros af kylling, tzatziki og græsk salat
Opskrift på græske fladbrød med gyros krydret kylling, tzatziki og græsk salat.
Fladbrød med kylling gyros, tzatziki og græsk salat - Opskrift på græsk pita

Lækre græske fladbrød med gyros af kylling, cremet tzatziki og sprød græsk salat.
Rigtig comfort food, – på den lækre, friske og sundere måde.
Fladbrødene er drøn nemme at lave, – de er bløde og seje i konsistensen, og helt perfekte til en portion gyros.
Jeg har serveres dem med min Layered tzatziki – fint opskriften her, hvor tzatzikien toppes med græsk salat, – men du kan naturligvis også servere dressing og salat hver for sig.
derudover har jeg puttet en god håndfuld ruccola i, – men det kan sagtens undlades eller erstattes af en blandet salat, romaine eller andet.
Jeg har brugt mit hjemmelavede gyroskrydderi – klik her for opskriften. Synes det smager hamprende godt, – men du kan også købe det færdiglavet i et supermarked.

Fladbrød med kylling gyros, tzatziki og græsk salat - Opskrift på græsk pita

Fladbrød med gyros af kylling, tzatziki og græsk salat

Opskrift på græske fladbrød med gyros krydret kylling, tzatziki og græsk salat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Gyros kylling

Græske fladbrød – 8 stk

  • 3 1/2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 550 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Olie eller sprayfedt til stegning

Tzatziki med græsk salat

    Opskrift på tzatziki

    • 1 1/2 agurk
    • 400 g græsk yoghurt
    • 3 fed hvidløg, fintrevet
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 spsk friskpresset citron saft
    • 2 spsk dild eller mynte, finthakket
    • Salt og peber

    Græsk salat

    • 1/2 agurk
    • 2 peberfrugter, gerne rød og grøn
    • 14 cherrytomater
    • 1 lille rødløg
    • 120 g feta
    • 1 håndfuld persille, finthakket
    • 1/2 glas oliven, sorte eller grønne
    • 3 spsk olivenolie
    • 1 fed hvidløg, fintrevet
    • 1 spsk citronsaft
    • 2 tsk god mørk balsamico
    • 1 tsk honning
    • 1/2 tsk dijon sennep
    • 1 1/2 tsk oregano
    • Salt og peber

    Sådan gør du

    Græske fladbrød

    • Opløs gæren i vandet, og tilsæt sukker og olie.
    • Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen. Ælt dejen, gerne på maskine, til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
    • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted i en times tid.
    • Del dejen i 8 lige storestykker, ca. 110 g pr. stk, og tril dem til boller – så er de nemmere at rulle ud i cirkler.
    • Rul hver bolle ud i en stor cirkel der passer til en pande, den skal være ca. 2-3 mm tyk, – brug evt. lidt mel hvis der er behov.
    • Varme en pande op ved middel varme, og sprøjt den med en smule sprayfedt eller pensl den med lidt olie.
    • Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, – det giver et lækker saftigt fladbrød.
    • Læg dem løbende ovenpå hinanden som de bliver færdige, og dæk dem med staniol eller et klæde, – så sikrer du at brødene forbliver lækre bløde.

    Layered tzatziki

    • Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne.
      Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
    • Rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild eller mynte.
    • Vend derefter agurkerne i, og smag dressingen til med friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.
    • Rør derefter marinaden til den græske salat sammen.
      Rør olivenolie sammen med dijon, honning og balsamico, – rør til sennepen er rørt ind i de andre ingredienser, og tilsæt derefter hvidløg, citronsaft og oregano.
      Smag til med salt og peber.
    • Halver agurken og fjern evt. kernerne med en ske. Skær agurken i smalle skiver.
    • Skær peberfrugt og rødløg i strimler og halver tomaterne.
    • Bland alle grøntsagerne med oliven, persille og feta, hæld marinaden over og vend det godt sammen.
    • Fordel tzatzikien i et tykt lag på en tallerken, og top med den græske salat.
      Sæt på køl til kødet er klar.

    Gyroskrydret kylling

    • Skær kyllingen i skiver, – ikke for tykke.
    • Varm en god sjat olie op på en pande, og brun kyllingen af.
    • Tilsæt gyroskrydderi og varm igennem et minuts tid, og rør derefter tomatkoncentraten sammen med kødet.
      Er der behov for det, kan du tilsætte en spæk vand for at fortynde tomatkoncentraten.
    • Smag kødet til med salt og peber.

    Fladbrød med kylling gyros, tzatziki og græsk salat

    • Server de lune fladbrød toppet med tzatziki, græsk salat og kylling gyros, – og evt. en håndfuld blandet salat eller ruccola.

    Kommentarer

    1. 5 stars
      Manden sagde fxxxxxx fantastisk. It’s a keeper

    2. Kan man lave fladbrødene dagen før eller tidligere på dagen de skal spises og så varme dem i ovnen når de skal bruges? 🙂

      • Hej Nadia

        Det kan du sagtens gøre både dagen før eller tidligere på dagen. Lun dem i ovnen med folie over eller en tur i mikroovnen med film over 🙂
        De kan også sagtens fryses 🙂

        Kh Dianna

    3. 5 stars
      Genialt…. “Mor hold kæft hvor smager det godt”! Det smager fantastisk

    4. 5 stars
      De er allerede blevet et hit herhjemme – wow de er gode!!!!

    5. Christina

      5 stars
      Virkelig lækkert

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)