Layered tzatziki - Opskrift tzatziki med græsk salat

Layered tzatziki – Tzatziki med græsk salat

Lækker cremet tzatziki toppet med sprød og knasende græsk salat.
Denne her toppede tzatziki smager fuldstændig vidunderlig, – som sendt fra det græske køkken.
Perfekt som tilbehør til sommerens grill eller serveret som appetizer/snack med dit favorit brød, sprøde kiks eller lignende.
Den smager dejligt på en varm sommerdag, men ligeså godt på en blæsende efterårsdag.
Hver enkelt bid er sprød og knasende, og blandet med den bløde tzatziki, – mmmm.

Layered tzatziki - Opskrift tzatziki med græsk salat

Layered tzatziki – Tzatziki med græsk salat

Opskrift på layered tzatziki, – en skøn kombination af cremet tzatziki toppet med græsk salat.
4.85 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Snack, Tilbehør
Køkken: Græsk
Keyword: Appetizer, Grill tilbehør, Sommermad
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Tzatziki

  • 400 g græsk yoghurt
  • 1 1/2 stor agurk
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citron saft
  • 2 spsk dild eller mynte, finthakket
  • Salt og peber

Græsk salat

  • 1/2 agurk, halveert og skåret i skiver
  • 1 rød peberfrugt, skåret i mindre strimler
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i mindre strimler
  • 14 cherrytomater, halveret
  • 1 lille rødløg, skåret i strimler
  • 120 g feta, gerne et stykke skåret i tern
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1/2 glas oliven, sorte eller grønne – halveret
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk mørk balsamico
  • 1 tsk honning
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tzatziki

  • Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt, – hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
  • Rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild/mynte.
  • Vend derefter de drænede agurker i, og smag dressingen til med lidtsalt og friskkværnet peber.

Græsk salat

  • Rør ingredienserne til marinaden sammen, – olivenolie, citronsaft, dijon, balsamico, honning, hvidløg og oregano.
    Smag til med salt og peber.
  • Bland grøntsagerne i en stor skål, tilsæt persille og vend det hele med marinaden.

Layered tzatziki – Tzatziki med græsk salat

  • Fordel tzatzikien i en tykt lag på en tallerken.
  • Top med den græskesalat, og dryp til sidst med olien olie.
  • Server med dit yndlings brød, server den til grillen eller med en skål sprøde kiks.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Layered tzatziki - Opskrift tzatziki med græsk salat
Layered tzatziki – Opskrift tzatziki med græsk salat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse