Nem og lækker fetadip, en salgs layered fetacreme toppet med græsk inspireret agurkesalat.
Whipped feta, – eller rørt fetacreme som det også kaldes, er en skøn cremet dip lavet på græsk yoghurt og feta. Denne er smag til med citron og hvidløg, – og er toppet med en grove stykker agurk vendt med en enkelt græsk vinaigrette.
Feta creme kan serveres som tilbehør til grillen, – den er frisk, sprød og lækkert med agurkerne på toppen.
Derudover kan den serveres som en let frokostret med friskbagte fladbrød eller flute til, til en portion pitabrød eller wraps, eller sæt den på tapasbordet sammen med andre lækre små retter.
Fetacreme med græsk agurkesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Rørt fetacreme
- 250 g feta
- 200 g græsk yoghurt 10%
- 1-2 fed hvidløg, fintrevet
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og peber
Græsk agurkesalat
- 1 stor agurk, skåret i tern
- 1/4 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk mørk balsamico
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk honning
- Salt og peber
- Evt. persille, agurkespirer eller lignende
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber, og vend agurkerne heri.
- Hæld feta, hvidløg, citronsaft og et par spiseskefulde yoghurt i en minihakker,. og blend til du har en cremet masse.Rør derefter resten af yoghurten i, – gerne i en skål, så ikke du slår cremetheden ud af yoghurten.
- Smag fetacremet til med friskkværnet peber og evt. salt.
- Fordel fetacremen på en tallerken eller i en skål, og top med agurkesalaten.
- Dryp resten af marinaden fra agurkerne over, krydr med peber på toppen og drys evt. med persille, agurkespirer eller lignende.