Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Drømmekage

Drømmekage
Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst.
Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30x22 cm.
Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Lækker snasket drømmekage, – en favorit hos rigtig mange mennesker. Lækker svampet kagebund toppet med det skønneste kokosfyld, – en topping der efter min mening endelig ikke må blive sparet på.
Kagen er super nem at bage, og holder sig dejligt blød og frisk hvis den opbevares i en lufttæt beholder efter den er kølet af.

Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Drømmekage

Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst.
Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30×22 cm.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Bradepandekage
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal10 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Drømmekage

  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 2 1/2 dl mælk, gerne sødmælk
  • 75 g smør
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Fyld

  • 250 g brun farin
  • 175 g kokosmel
  • 150 g smør
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Lun mælken i en lille kasserolle og smelt smørret heri. Sluk for blusset og sæt til side.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggesnapsen. Sigt dem evt. igennem en finmasket sigte, så du undgår klumper.
  • Vend derefter mælk og smør blandingen i æggesnapsen og fortsæt med de sidste tørre ingredienser.
  • Hæld kagemassen i en smurt bradepande, eller en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25 min.
  • Imens hældes alle ingredienserne til fyldet i en gryde, – varm det op til smørret er smeltet og rør til du har en ensartet masse. Sluk for blusset og lad det stå til kagen er færdig.
  • Tag kagen ud af ovnen og smør den med kokos fyldet, – gør det hurtigt men forsigtigt, og bag derefter kagen videre i ca. 8 min.
  • Lad kagen køle af inden den skæres ud og serveres.
Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst
Drømmekage – Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst
Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst
Drømmekage – Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)