Lækker snasket drømmekage, – en favorit hos rigtig mange mennesker. Lækker svampet kagebund toppet med det skønneste kokosfyld, – en topping der efter min mening endelig ikke må blive sparet på.
Kagen er super nem at bage, og holder sig dejligt blød og frisk hvis den opbevares i en lufttæt beholder efter den er kølet af.
Drømmekage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Drømmekage
- 250 g hvedemel
- 300 g sukker
- 2 1/2 dl mælk, gerne sødmælk
- 75 g smør
- 4 æg
- 2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Fyld
- 250 g brun farin
- 175 g kokosmel
- 150 g smør
- 1 dl piskefløde
Sådan gør du
- Lun mælken i en lille kasserolle og smelt smørret heri. Sluk for blusset og sæt til side.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggesnapsen. Sigt dem evt. igennem en finmasket sigte, så du undgår klumper.
- Vend derefter mælk og smør blandingen i æggesnapsen og fortsæt med de sidste tørre ingredienser.
- Hæld kagemassen i en smurt bradepande, eller en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25 min.
- Imens hældes alle ingredienserne til fyldet i en gryde, – varm det op til smørret er smeltet og rør til du har en ensartet masse. Sluk for blusset og lad det stå til kagen er færdig.
- Tag kagen ud af ovnen og smør den med kokos fyldet, – gør det hurtigt men forsigtigt, og bag derefter kagen videre i ca. 8 min.
- Lad kagen køle af inden den skæres ud og serveres.
Kan man bruge mælk istedet for piskefløde til topping?
Hej Sara
Det har jeg desværre ikke prøvet 🙂
Kh Dianna
Passer opskriften til ovnens bradepande ?
Hej Charlotte
Nej opskriften er til en bradepande på ca. 30×22 cm 🙂
Skal den laves i ovnens bradepande vil jeg nok lave 2 1/2-3 portioner 🙂
Kh Dianna