Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst.Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30x22 cm.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Bradepandekage
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 10personer
Ingredienser
Drømmekage
250ghvedemel
300gsukker
2 1/2dlmælk, gerne sødmælk
75gsmør
4æg
2tskbagepulver
1 1/2tskvaniljesukker
1nipsalt
Fyld
250gbrun farin
175gkokosmel
150gsmør
1dlpiskefløde
Sådan gør du
Lun mælken i en lille kasserolle og smelt smørret heri. Sluk for blusset og sæt til side.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggesnapsen. Sigt dem evt. igennem en finmasket sigte, så du undgår klumper.
Vend derefter mælk og smør blandingen i æggesnapsen og fortsæt med de sidste tørre ingredienser.
Hæld kagemassen i en smurt bradepande, eller en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25 min.
Imens hældes alle ingredienserne til fyldet i en gryde, - varm det op til smørret er smeltet og rør til du har en ensartet masse. Sluk for blusset og lad det stå til kagen er færdig.
Tag kagen ud af ovnen og smør den med kokos fyldet, - gør det hurtigt men forsigtigt, og bag derefter kagen videre i ca. 8 min.
Lad kagen køle af inden den skæres ud og serveres.