Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Drømmekage

Drømmekage
Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst.
Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30x22 cm.
Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Lækker snasket drømmekage, – en favorit hos rigtig mange mennesker. Lækker svampet kagebund toppet med det skønneste kokosfyld, – en topping der efter min mening endelig ikke må blive sparet på.
Kagen er super nem at bage, og holder sig dejligt blød og frisk hvis den opbevares i en lufttæt beholder efter den er kølet af.

Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Drømmekage

Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst.
Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30×22 cm.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 24 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bradepandekage
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal10 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Drømmekage

  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 2 1/2 dl mælk, gerne sødmælk
  • 75 g smør
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Fyld

  • 250 g brun farin
  • 175 g kokosmel
  • 150 g smør
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Lun mælken i en lille kasserolle og smelt smørret heri. Sluk for blusset og sæt til side.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggesnapsen. Sigt dem evt. igennem en finmasket sigte, så du undgår klumper.
  • Vend derefter mælk og smør blandingen i æggesnapsen og fortsæt med de sidste tørre ingredienser.
  • Hæld kagemassen i en smurt bradepande, eller en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25 min.
  • Imens hældes alle ingredienserne til fyldet i en gryde, – varm det op til smørret er smeltet og rør til du har en ensartet masse. Sluk for blusset og lad det stå til kagen er færdig.
  • Tag kagen ud af ovnen og smør den med kokos fyldet, – gør det hurtigt men forsigtigt, og bag derefter kagen videre i ca. 8 min.
  • Lad kagen køle af inden den skæres ud og serveres.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst
Drømmekage – Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst
Drømmekage - Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst
Drømmekage – Opskrift på klassisk drømmekage fra Brovst

Kommentarer

  1. Kan man bruge mælk istedet for piskefløde til topping?

  2. Charlotte

    Passer opskriften til ovnens bradepande ?

    • Hej Charlotte

      Nej opskriften er til en bradepande på ca. 30×22 cm 🙂
      Skal den laves i ovnens bradepande vil jeg nok lave 2 1/2-3 portioner 🙂
      Kh Dianna

Skriv et svar til Sara Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)