Den du ved nok kage, – en lækker svampet chokoladekage med den lækreste kokos/kaffe frosting.
Og sikken et navn, – “den du ved nok kage”, hvorfor i alverden kalde den det?! 😉
Den minder om en chokolade udgave af en klassisk drømmekage, – svampet, snasket og lækker.
Uanset navnet, så smager denne her lækre chokolade bradepandekage helt igennem fantastisk, – og det der lækre tykke lag frosting, mmmm – jeg kunne spise det med ske.
Så man forstår jo godt, at “den du ved nok kage”, er en af de mest populære bradepandekager i Danmark.
Pakker du den tæt, så holder den sig svampe og frisk i flere dage, – men den får absolut sjældent lov at stå så længe 😉
Den du ved nok kage er drøn nem at bage, – og den er et kæmpe hit hos alle aldre.
Kagen kendes også under navnet muskurutkage og guf guf kage, – men er bedst kendt under navnet “den du ved nok kage”.
Får du ikke spist op, – selvom det tror jeg du gør;-) – så kan Den du ved nok kage med fordel fryses 🙂
Den du ved nok kage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Den du ved nok kage
- 250 g hvedemel
- 250 g sukker
- 50 g brun farin (kan erstattes af almindelig sukker)
- 200 g smør
- 2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
- 3 æg
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- 3/4 dl usødet kakaopulver (5 spsk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Kokos/kaffe frosting
- 200 g flormelis
- 150 g kokos
- 150 g smør
- 1/2 dl stærk kaffe eller espresso
- 2 spsk usødet kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Den du ved nok kage
- Smelt smørret i en kasserolle og stil det til side.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Bland alle de øvrige tørre ingredienser, og sigt halvdelen ned i æggesnapsen.Vend det godt sammen til du har en luftig kagemasse.
- Tilsæt derefter halvdelen af den smeltede smør og halvdelen af mælken, og vend det godt sammen.
- Fortsæt med anden halvdel af de tørre ingredienser, og derefter det sidste smør og mælk, – og så den hakkede chokolade. Vend det hele godt sammen.*Du kan også røre alle de tørre ingredienser i på én gang, og derefter de flydende. Personligt synes jeg dog, at massen bliver lidt for tæt hvis alle de tørre ingredienser tilsætte på én gang, og dejen bliver sværere at røre/vende glat og uden klumper.
- Beklæd en bradepande på ca. 30×25 cm med et stykke bagepapir, og hæld dejen heri.
- Bag kagen i midten af en forvarmet ovn, ved 180 grader, almindelig ovn, – i ca. 30 minutter.Tjek gerne med en kødnål at kagen er gennembagt. Stik den i midten af kagen, – hængere der ikke dej i, er kagen færdig og klar til at komme ud. Hænger der dej i, giver du den et par minutter mere.
- Imens kagen hviler laver du din kokos/kaffe frosting.
Kokos/kaffe frosting
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Bland det hele godt sammen, og lad masse koge op et øjeblik.
- Fordel den varme kokos/kaffe topping på din "den du ved nok kage", og lad den køle helt af, inden du pakker den tæt med film, en pose, eller et låg over din bradepande.
Den var virkelig dejligt, alle her i Holland ville have opskriften
Hej Gitte
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak for din dejlige feedback 🙂
Kh Dianna
Mega god kage. Luftig og snasket. Mums :o)
Hej Eva
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hej,
kan den bages dagen i forvejen? Hvis ja hvordan opbevares den så – på køl eller ude.
Det bliver min feriekage til jobbet :0)
Dorthe
Hej Dorthe
Det kan den sagtens, den holder sig frisk og lækker 🙂
Kagen skal opbevares ved stuetemperatur, – gerne i en tætlukket boks, pose eller lignende.
Kommer den på køl, vil kagen blive hård og kedelig.
Kh Dianna
Hej Gitte, hvor stor i diameter skal formen være tror du, hvis den er rund?
Har bagt den før og den smager fantastisk!
Hej Katrine
Uhhh det har jeg ikke prøvet, – men jeg tænker umiddelbart 24-26 cm i diameter 🙂
Kh Dianna
Virkelig saftig og lækker.
Hej Lars
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna.
Jeg elsker dine opskrifter.
Kagen her kan jeg bage, men glasuren .. hmmm den driller.
Kan det tænkes , det er fordi jeg er for hurtig , og ikke lader glasuren koge lidt op
De bedste hilsner
Jannie Klausen
Hej Jannie
Uhhh det lyder mystisk, må jeg sprøge hvordan den driller? 🙂
Kh Dianna
Hejsa
Den skal jeg da bage til mine dagplejebørn og deres forældre til det årlige børnekarneval her i byen.
Tænker du en dobbelt portion passer til ovnens bradepande ?
Hej Heidi
Ej hvor godt altså 🙂
Jeg ville nok bage 2 1/2 portin i bradepanden, bare for at sikre en ok højde 🙂
Kh Dianna
Hejsa
Skal den brunefarin i sammen med de tørre ting
Hej Christine
Den brune farin skal piske sammen med æggene 🙂
Kh Dianna