Den du ved nok kage, – en lækker svampet chokoladekage med den lækreste kokos/kaffe frosting.
Og sikken et navn, – “den du ved nok kage”, hvorfor i alverden kalde den det?! 😉
Den minder om en chokolade udgave af en klassisk drømmekage, – svampet, snasket og lækker.
Uanset navnet, så smager denne her lækre chokolade bradepandekage helt igennem fantastisk, – og det der lækre tykke lag frosting, mmmm – jeg kunne spise det med ske.
Så man forstår jo godt, at “den du ved nok kage”, er en af de mest populære bradepandekager i Danmark.
Pakker du den tæt, så holder den sig svampe og frisk i flere dage, – men den får absolut sjældent lov at stå så længe 😉
Den du ved nok kage er drøn nem at bage, – og den er et kæmpe hit hos alle aldre.
Kagen kendes også under navnet muskurutkage og guf guf kage, – men er bedst kendt under navnet “den du ved nok kage”.
Får du ikke spist op, – selvom det tror jeg du gør;-) – så kan Den du ved nok kage med fordel fryses 🙂

Den du ved nok kage
Video af opskriften
Ingredienser
Den du ved nok kage
- 250 g hvedemel
- 250 g sukker
- 50 g brun farin (kan erstattes af almindelig sukker)
- 200 g smør
- 2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
- 3 æg
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- 3/4 dl usødet kakaopulver (5 spsk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
Kokos/kaffe frosting
- 200 g flormelis
- 150 g kokos
- 150 g smør
- 1/2 dl stærk kaffe eller espresso
- 2 spsk usødet kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Den du ved nok kage
- Smelt smørret i en kasserolle og stil det til side.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Bland alle de øvrige tørre ingredienser, og sigt halvdelen ned i æggesnapsen.Vend det godt sammen til du har en luftig kagemasse.
- Tilsæt derefter halvdelen af den smeltede smør og halvdelen af mælken, og vend det godt sammen.
- Fortsæt med anden halvdel af de tørre ingredienser, og derefter det sidste smør og mælk, – og så den hakkede chokolade. Vend det hele godt sammen.*Du kan også røre alle de tørre ingredienser i på én gang, og derefter de flydende. Personligt synes jeg dog, at massen bliver lidt for tæt hvis alle de tørre ingredienser tilsætte på én gang, og dejen bliver sværere at røre/vende glat og uden klumper.
- Beklæd en bradepande på ca. 30×25 cm med et stykke bagepapir, og hæld dejen heri.
- Bag kagen i midten af en forvarmet ovn, ved 180 grader, almindelig ovn, – i ca. 30 minutter.Tjek gerne med en kødnål at kagen er gennembagt. Stik den i midten af kagen, – hængere der ikke dej i, er kagen færdig og klar til at komme ud. Hænger der dej i, giver du den et par minutter mere.
- Imens kagen hviler laver du din kokos/kaffe frosting.
Kokos/kaffe frosting
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Bland det hele godt sammen, og lad masse koge op et øjeblik.
- Fordel den varme kokos/kaffe topping på din "den du ved nok kage", og lad den køle helt af, inden du pakker den tæt med film, en pose, eller et låg over din bradepande.

