Den du ved nok kage - Opskrift på den bedste Den du ved nok kage

Den du ved nok kage

Den du ved nok kage
Den du ved nok kage, - skøn opskrift på chokoladekage med kokos/kaffe frosting.
Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30x25.
Den du ved nok kage - Opskrift på den bedste Den du ved nok kage

Den du ved nok kage, – en lækker svampet chokoladekage med den lækreste kokos/kaffe frosting.
Og sikken et navn, – “den du ved nok kage”, hvorfor i alverden kalde den det?! 😉
Den minder om en chokolade udgave af en klassisk drømmekage, – svampet, snasket og lækker.
Uanset navnet, så smager denne her lækre chokolade bradepandekage helt igennem fantastisk, – og det der lækre tykke lag frosting, mmmm – jeg kunne spise det med ske.
Så man forstår jo godt, at “den du ved nok kage”, er en af de mest populære bradepandekager i Danmark.
Pakker du den tæt, så holder den sig svampe og frisk i flere dage, – men den får absolut sjældent lov at stå så længe 😉
Den du ved nok kage er drøn nem at bage, – og den er et kæmpe hit hos alle aldre.
Kagen kendes også under navnet muskurutkage og guf guf kage, – men er bedst kendt under navnet “den du ved nok kage”.
Får du ikke spist op, – selvom det tror jeg du gør;-) – så kan Den du ved nok kage med fordel fryses 🙂

Den du ved nok kage - Opskrift på den bedste Den du ved nok kage

Den du ved nok kage

Den du ved nok kage, – skøn opskrift på chokoladekage med kokos/kaffe frosting.
Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30×25.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 84 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Bradepandekage, Chokoladekage, Den du ved nok kage
Samlet tid: 1 time
Ændre antal12 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Den du ved nok kage

  • 250 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 50 g brun farin (kan erstattes af almindelig sukker)
  • 200 g smør
  • 2 1/2 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 3 æg
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 3/4 dl usødet kakaopulver (5 spsk)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Kokos/kaffe frosting

  • 200 g flormelis
  • 150 g kokos
  • 150 g smør
  • 1/2 dl stærk kaffe eller espresso
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Den du ved nok kage

  • Smelt smørret i en kasserolle og stil det til side.
  • Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
  • Bland alle de øvrige tørre ingredienser, og sigt halvdelen ned i æggesnapsen.
    Vend det godt sammen til du har en luftig kagemasse.
  • Tilsæt derefter halvdelen af den smeltede smør og halvdelen af mælken, og vend det godt sammen.
  • Fortsæt med anden halvdel af de tørre ingredienser, og derefter det sidste smør og mælk, – og så den hakkede chokolade. Vend det hele godt sammen.
    *Du kan også røre alle de tørre ingredienser i på én gang, og derefter de flydende. Personligt synes jeg dog, at massen bliver lidt for tæt hvis alle de tørre ingredienser tilsætte på én gang, og dejen bliver sværere at røre/vende glat og uden klumper.
  • Beklæd en bradepande på ca. 30×25 cm med et stykke bagepapir, og hæld dejen heri.
  • Bag kagen i midten af en forvarmet ovn, ved 180 grader, almindelig ovn, – i ca. 30 minutter.
    Tjek gerne med en kødnål at kagen er gennembagt. Stik den i midten af kagen, – hængere der ikke dej i, er kagen færdig og klar til at komme ud. Hænger der dej i, giver du den et par minutter mere.
  • Imens kagen hviler laver du din kokos/kaffe frosting.

Kokos/kaffe frosting

  • Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  • Bland det hele godt sammen, og lad masse koge op et øjeblik.
  • Fordel den varme kokos/kaffe topping på din "den du ved nok kage", og lad den køle helt af, inden du pakker den tæt med film, en pose, eller et låg over din bradepande.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Den var virkelig dejligt, alle her i Holland ville have opskriften

  2. 5 stars
    Mega god kage. Luftig og snasket. Mums :o)

  3. Dorthe Ibsen

    Hej,
    kan den bages dagen i forvejen? Hvis ja hvordan opbevares den så – på køl eller ude.

    Det bliver min feriekage til jobbet :0)
    Dorthe

    • Hej Dorthe

      Det kan den sagtens, den holder sig frisk og lækker 🙂
      Kagen skal opbevares ved stuetemperatur, – gerne i en tætlukket boks, pose eller lignende.
      Kommer den på køl, vil kagen blive hård og kedelig.

      Kh Dianna

  4. Katrine

    Hej Gitte, hvor stor i diameter skal formen være tror du, hvis den er rund?
    Har bagt den før og den smager fantastisk!

  5. Lars Möser

    5 stars
    Virkelig saftig og lækker.

  6. Jannie Klausen

    Hej Dianna.

    Jeg elsker dine opskrifter.
    Kagen her kan jeg bage, men glasuren .. hmmm den driller.
    Kan det tænkes , det er fordi jeg er for hurtig , og ikke lader glasuren koge lidt op
    De bedste hilsner
    Jannie Klausen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)