Den du ved nok kage, - skøn opskrift på chokoladekage med kokos/kaffe frosting.Denne opskrift passer til en bradepande på ca. 30x25.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Bradepandekage, Chokoladekage, Den du ved nok kage
Samlet tid 1 timetime
Servings 12personer
Ingredienser
Den du ved nok kage
250ghvedemel
250gsukker
50gbrun farin (kan erstattes af almindelig sukker)
200gsmør
2 1/2dlmælk (gerne sødmælk)
3æg
100gmørk chokolade, grofthakket
3/4dlusødet kakaopulver (5 spsk)
2tskbagepulver
1 1/2tskvaniljesukker
1nip salt
Kokos/kaffe frosting
200gflormelis
150gkokos
150g smør
1/2dlstærk kaffe eller espresso
2spskusødet kakaopulver
1tskvaniljesukker
Sådan gør du
Den du ved nok kage
Smelt smørret i en kasserolle og stil det til side.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
Bland alle de øvrige tørre ingredienser, og sigt halvdelen ned i æggesnapsen.Vend det godt sammen til du har en luftig kagemasse.
Tilsæt derefter halvdelen af den smeltede smør og halvdelen af mælken, og vend det godt sammen.
Fortsæt med anden halvdel af de tørre ingredienser, og derefter det sidste smør og mælk, - og så den hakkede chokolade. Vend det hele godt sammen.*Du kan også røre alle de tørre ingredienser i på én gang, og derefter de flydende. Personligt synes jeg dog, at massen bliver lidt for tæt hvis alle de tørre ingredienser tilsætte på én gang, og dejen bliver sværere at røre/vende glat og uden klumper.
Beklæd en bradepande på ca. 30x25 cm med et stykke bagepapir, og hæld dejen heri.
Bag kagen i midten af en forvarmet ovn, ved 180 grader, almindelig ovn, - i ca. 30 minutter.Tjek gerne med en kødnål at kagen er gennembagt. Stik den i midten af kagen, - hængere der ikke dej i, er kagen færdig og klar til at komme ud. Hænger der dej i, giver du den et par minutter mere.
Imens kagen hviler laver du din kokos/kaffe frosting.
Kokos/kaffe frosting
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
Bland det hele godt sammen, og lad masse koge op et øjeblik.
Fordel den varme kokos/kaffe topping på din "den du ved nok kage", og lad den køle helt af, inden du pakker den tæt med film, en pose, eller et låg over din bradepande.