Dalgona kaffe er den ultimative cremede iskaffe, der både ser fantastisk ud og smager himmelsk.
Den er lavet på helt klassisk vis med et luftigt kaffeskum pisket af instantkaffe, sukker og kogende vand, som hældes over iskold mælk for at skabe det ikoniske lagdelte look.
Den bløde tekstur og intense smag fra kaffeskummet giver en perfekt kontrast til den kolde mælk, og et let drys kakao på toppen tilføjer lige det ekstra pift.
Det er den perfekte drik til kaffetid, brunch eller når du bare vil forkæle dig selv med noget ekstra lækkert. Dalgona kaffe er både nem at lave og en sikker favorit hos kaffeelskere!
Dalgona kaffe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kaffeskum
- 4 spsk instant kaffe – jeg bruger Nescafé
- 4 spsk sukker
- 4 spsk kogende vand
Derudover
- 6 dl mælk
- Isterninger
- Evt. kakaopulver
Sådan gør du
- Hæld kaffe, sukker og kogende vand i en skål, og pisk det sammen med en håndmixer, til du får en lys og luftig creme. Den skal nærmest kunne stå selv, så er den pisket nok.
- Fyld 4 glas op med isterninger og hæld 1 1/2 deciliter mælk i hver – mere hvis der er behov for det.
- Top med kaffeskum, og drys evt. med en smule kakaopulver inden du serverer din dalgona kaffe.