Cremet bolognese - Opskrift på cremet kødsauce med fløde

Cremet spaghetti bolognese

Cremet spaghetti bolognese
Opskrift på lækker cremet bolognese med masser af grøntsager og fløde.
Cremet bolognese - Opskrift på cremet kødsauce med fløde

Lækker cremet kødsauce, fyldt med grøntsager, masser af smag og en god sjat fløde.
Denne her bolognese smager vidunderligt, – en lækker cremet udgave af en klassisk bolognese, fyldt med grøntsager i fine tern og en skøn dyb smag efter en lang simretid.
Lad gerne bolognese simre i + 2 timer, – smagen udvikler sig virkelig meget over tid. Som minimum vil jeg sige 1 time for at få nok smag ud af både kød, grønt og tomaterne, – og tilsæt evt. lidt oksebouillon.
Jeg har brugt cherrytomater fra dåse i denne portion, som jeg klippede groft nede i gryden, – simpelthen for at give et lækkert rustikt look. Her kan du naturligvis erstatte med helt almindelige hakkede tomater eller hvad du foretrækker.

Cremet bolognese - Opskrift på cremet kødsauce med fløde

Cremet spaghetti bolognese

Opskrift på lækker cremet bolognese med masser af grøntsager og fløde.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.83 fra 52 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store gulerødder, skåret i små tern
  • 2 stængler bladselleri, skåret i små tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
  • 3-4 fed hvidløg, presset eller revet
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 3 spsk tomatkoncentrat, – gerne med top på
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl rødvin – kan undlades
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk rosmarin
  • Olie
  • Salt og peber
  • 500 g pasta

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits alle grøntsagerne af i 5-8 min.
  • Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad den koge ind et par minutter, og tilsæt derefter krydderier samt hakkede tomater.
  • Lad bolognesen små simre i min. 1 time, – og meget gerne 1 1/2-2 timer.
  • Hæld fløden over og lad bolognesen simre videre i yderligere 15-20 min.
  • Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken, og hæld vandet fra.
  • Smag bolognese til med salt og peber, og top den på din yndlings pasta eller vend din pasta i bolognesen. Vend gerne endnu en lille håndfuld basilikumsblade i inden servering, – mest for udseendets skyld.
Cremet bolognese - Opskrift på cremet kødsauce med fløde
Cremet bolognese – Opskrift på cremet kødsauce med fløde
Cremet bolognese - Opskrift på cremet kødsauce med fløde
Cremet bolognese – Opskrift på cremet kødsauce med fløde
Cremet bolognese - Opskrift på cremet kødsauce med fløde
Cremet bolognese – Opskrift på cremet kødsauce med fløde

Kommentarer

  1. 5 stars
    Vidunderlig ret

  2. Cecilie Østergaard Nissen

    Aldrig har jeg smagt en bolognese så FANTASTISK og smagfuld!

  3. Patrick

    5 stars
    FANTASTISK

4.83 from 52 votes (50 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)