Lækker cremet kødsauce, fyldt med grøntsager, masser af smag og en god sjat fløde.
Denne her bolognese smager vidunderligt, – en lækker cremet udgave af en klassisk bolognese, fyldt med grøntsager i fine tern og en skøn dyb smag efter en lang simretid.
Lad gerne bolognese simre i + 2 timer, – smagen udvikler sig virkelig meget over tid. Som minimum vil jeg sige 1 time for at få nok smag ud af både kød, grønt og tomaterne, – og tilsæt evt. lidt oksebouillon.
Jeg har brugt cherrytomater fra dåse i denne portion, som jeg klippede groft nede i gryden, – simpelthen for at give et lækkert rustikt look. Her kan du naturligvis erstatte med helt almindelige hakkede tomater eller hvad du foretrækker.
Cremet spaghetti bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 store gulerødder, skåret i små tern
- 2 stængler bladselleri, skåret i små tern
- 1 løg, grofthakket
- 1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
- 3-4 fed hvidløg, presset eller revet
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 3 spsk tomatkoncentrat, – gerne med top på
- 2 ds hakkede tomater
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 dl rødvin – kan undlades
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk timian
- 1/2 tsk rosmarin
- Olie
- Salt og peber
- 500 g pasta
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie i en gryde og svits alle grøntsagerne af i 5-8 min.
- Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid.
- Hæld rødvinen over og lad den koge ind et par minutter, og tilsæt derefter krydderier samt hakkede tomater.
- Lad bolognesen små simre i min. 1 time, – og meget gerne 1 1/2-2 timer.
- Hæld fløden over og lad bolognesen simre videre i yderligere 15-20 min.
- Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken, og hæld vandet fra.
- Smag bolognese til med salt og peber, og top den på din yndlings pasta eller vend din pasta i bolognesen. Vend gerne endnu en lille håndfuld basilikumsblade i inden servering, – mest for udseendets skyld.
Vidunderlig ret
Åhhh tak altså 🙂
Aldrig har jeg smagt en bolognese så FANTASTISK og smagfuld!
Hej Cecilie
Ej er det rigtig
Tusind tak fordi du skriver det, – så dejligt at høre
Dbh Dianna
FANTASTISK
Hej Patrick
Ej hvor godt at høre altså, fedt – tusind tak:)
Dbh Dianna