Opskrift på lækker cremet bolognese med masser af grøntsager og fløde.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
2store gulerødder, skåret i små tern
2stængler bladselleri, skåret i små tern
1løg, grofthakket
1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
3-4fedhvidløg, presset eller revet
1håndfuldfriske basilikumblade
3 spsktomatkoncentrat, - gerne med top på
2dshakkede tomater
2 1/2dlpiskefløde
1dlrødvin - kan undlades
1tskbasilikum
1tsk oregano
1/2 tsk timian
1/2tskrosmarin
Olie
Salt og peber
500gpasta
Sådan gør du
Varm en god sjat olie i en gryde og svits alle grøntsagerne af i 5-8 min.
Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid.
Hæld rødvinen over og lad den koge ind et par minutter, og tilsæt derefter krydderier samt hakkede tomater.
Lad bolognesen små simre i min. 1 time, - og meget gerne 1 1/2-2 timer.
Hæld fløden over og lad bolognesen simre videre i yderligere 15-20 min.
Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken, og hæld vandet fra.
Smag bolognese til med salt og peber, og top den på din yndlings pasta eller vend din pasta i bolognesen. Vend gerne endnu en lille håndfuld basilikumsblade i inden servering, - mest for udseendets skyld.