Nem, hurtig og mega lækker pasta, – cremet og med masser af dejlig smag af hvidløg, hvidvin og soltørrede tomater.
Den kan serveres alene eller med en stykke kylling ved siden af eller i retten, – det vil klæde smagene faktastisk.
Erstat evt. mascarpone med ricotta for en mere kalorielet version, – meeeen lov mig også at prøve med mascarpone en dag, det er alle kalorierne værd 😉

Cremet pasta med soltørrede tomater, mascarpone og spinat
Opskrift på lækker pasta med soltørrede tomater, mascarpone og spinat, – masser af smag og super nem at lave.
Udskriv
Pin
Bedøm opskriften 🙂
Antal: 4 personer
Del via email
Følg Gourministeriet +125.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
- 500 g pasta
- 200 g soltørrede tomater i olie, drænet vægt
- 1 løg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, presset eller revet
- 100 g frisk spinat
- 1 håndfuld basilikumblade
- 250 g mascarpone – Kan erstattes af ricotta
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 1/2 dl hvidvin
- 1-2 spsk citronsaft
- Olie
- Salt og peber
- Evt. en smule pastavand
- Finthakket persille til toppen
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg af et par minutter.
- Skær de soltørrede tomater i strimler, – og varm dem med et minuts tid.
- Hæld hvidvinen over og lade den koge en smule ind.
- Tilsæt basilikumblade, mascarpone og parmesan, rør det hele godt sammen og skru ned for blusset og lad saucen små simre.
- Kog i mellemtiden din foretrukne pasta, – husk at gemme lidt pastavand til at justere konsistensen på saucen.
- Inden servering røres spinaten i saucen til den er faldet sammen, – og saucen smages til med salt, peber og citronsaft.
- Vend pastaen i saucen og juster evt. konsistensen med lidt kogevand fra pastaen.
- Server toppet med lidt finthakket persille og friskkværnet peber.


