Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Cremet pasta med soltørrede tomater, mascarpone og spinat
Opskrift på lækker pasta med soltørrede tomater, mascarpone og spinat, - masser af smag og super nem at lave.
Ret
Hovedret
Køkken
Italiensk
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
500
g
pasta
200
g
soltørrede tomater i olie, drænet vægt
1
løg, finthakket
3-4
fed
hvidløg, presset eller revet
100
g
frisk spinat
1
håndfuld basilikumblade
250
g
mascarpone
- Kan erstattes af ricotta
50
g
parmesan, fintrevet
1 1/2
dl
hvidvin
1-2
spsk
citronsaft
Olie
Salt og peber
Evt. en smule pastavand
Finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg af et par minutter.
Skær de soltørrede tomater i strimler, - og varm dem med et minuts tid.
Hæld hvidvinen over og lade den koge en smule ind.
Tilsæt basilikumblade, mascarpone og parmesan, rør det hele godt sammen og skru ned for blusset og lad saucen små simre.
Kog i mellemtiden din foretrukne pasta, - husk at gemme lidt pastavand til at justere konsistensen på saucen.
Inden servering røres spinaten i saucen til den er faldet sammen, - og saucen smages til med salt, peber og citronsaft.
Vend pastaen i saucen og juster evt. konsistensen med lidt kogevand fra pastaen.
Server toppet med lidt finthakket persille og friskkværnet peber.
Video