Cremet lakridsis - Opskrift på lakridsis med fløde og sødmælk

Cremet lakridsis

Cremet lakridsis
Opskrift på lækker cremet lakrids flødeis, - lavet med sødmælk og fløde.
Cremet lakridsis - Opskrift på lakridsis med fløde og sødmælk

Lækker cremet lakrids flødeis, – super nemt at lave og skøn og dyb smag af lakrids.
Lakrids is er uden tvivl en af mine yndlingsis, – jeg eeeelsker det. Så cremet og lækker, og den perfekte smag af lakrids. Til denne portion har jeg brugt en kombination af lakrids granulat og lakridsrodspulver, men brug hvad du foretrækker. Jeg vil ligeledes anbefale selv at smage ismassen til, – nogle foretrækker måske mindre lakrids smag, nogle mere.

Cremet lakridsis - Opskrift på lakridsis med fløde og sødmælk

Cremet lakridsis

Opskrift på lækker cremet lakrids flødeis, – lavet med sødmælk og fløde.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 2 tsk lakridsgranulat
  • 2 tsk lakridsrodspulver – jeg bruger Urtekram

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse i en stor skål.
  • Varm fløden og mælken i en gryde til den danne små bobler i siden og sluk derefter for blusset. Rør jævnligt og pas på den ikke brænder på. Den skal op på 84 grader.
  • Hæld langsomt fløde/mælkeblandingen i skålen med æggesnaps og pisk grundigt, – hæld kun lidt i ad gangen, og piske hele tiden undervejs.
  • Hæld ismassen tilbage i gryden og varm igen og til den danner små bobler i siden, – rør jævnligt og sørg for den ikke brænder på. Igen skal den ramme 84 grader.
  • Når ismassen er let tyknet fjernes den fra blusset, hældes i en skål og stilles på køl til den er helt afkølet.
  • Bland den afkølede ismasse med lakridsgranulat og lakridsrodspulver, – smag selv til om du ønsker mere eller mindre, så tilsæt lidt ad gangen. Pisk det ind i iscremen med et piskeris.
  • Hæld ismassen på en ismaskine, og kør den til den har en cremet konsistens som softice.
  • Hæld ismassen i den ønskede beholder og stil på frost til den skal serveres. Tag den ud af fryseren ca. 5-10 min. inden den skal serveres.
    Har du ikke en ismaskine hældes ismassen direkte i den ønskede form, og denne sættes på frost. Rør i ismassen en gang hver halve til hele time, til ismassen begynder at sætte sig.
Cremet lakridsis - Opskrift på lakridsis med fløde og sødmælk
Cremet lakridsis – Opskrift på lakridsis med fløde og sødmælk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)