Opskrift på lækker cremet lakrids flødeis, - lavet med sødmælk og fløde.
Ret Dessert
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 4 timertimer
Servings 6personer
Ingredienser
4dlpiskefløde
4dlsødmælk
150gsukker
6æggeblommer
2tsklakridsgranulat
2tsklakridsrodspulver - jeg bruger Urtekram
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse i en stor skål.
Varm fløden og mælken i en gryde til den danne små bobler i siden og sluk derefter for blusset. Rør jævnligt og pas på den ikke brænder på. Den skal op på 84 grader.
Hæld langsomt fløde/mælkeblandingen i skålen med æggesnaps og pisk grundigt, - hæld kun lidt i ad gangen, og piske hele tiden undervejs.
Hæld ismassen tilbage i gryden og varm igen og til den danner små bobler i siden, - rør jævnligt og sørg for den ikke brænder på. Igen skal den ramme 84 grader.
Når ismassen er let tyknet fjernes den fra blusset, hældes i en skål og stilles på køl til den er helt afkølet.
Bland den afkølede ismasse med lakridsgranulat og lakridsrodspulver, - smag selv til om du ønsker mere eller mindre, så tilsæt lidt ad gangen. Pisk det ind i iscremen med et piskeris.
Hæld ismassen på en ismaskine, og kør den til den har en cremet konsistens som softice.
Hæld ismassen i den ønskede beholder og stil på frost til den skal serveres. Tag den ud af fryseren ca. 5-10 min. inden den skal serveres.Har du ikke en ismaskine hældes ismassen direkte i den ønskede form, og denne sættes på frost. Rør i ismassen en gang hver halve til hele time, til ismassen begynder at sætte sig.