Confiterede hvidløg - Opskrift på konfiterede hvidløg - Bagte hvidløg

Confiterede hvidløg

Confiterede hvidløg
Opskrift på confiterede hvidløg, - hvidløg bagt i olie og urter.
Confiterede hvidløg - Opskrift på konfiterede hvidløg - Bagte hvidløg

Confiterede hvidløg, – smør bløde, cremede og milde. 2 timer i ovnen, så er de klar – så nemt.
Har du smagt konfiterede hvidløg? Hvis ikke, – så vær forberedt på at blive afhængig af dem 😉
Confiterede hvidløg har den lækreste sødme, de er milde og ultra cremede. Derudover kan de holde sig i evigheder på køl, – eller du kan opbevare dem i en lufttæt beholder på køkkenbordet i en uges tid.
Og hvad bruger man så confiterede hvidløg til? – Herhjemme bruger jeg dem i dressinger, i marinader, på bruschettas, i hvidløgssmør, sammenkogte retter og på tapasbordet.
Prøv bare en skive hårdtristet brød smurt med confiterede hvidløg, salt og friskkværnet peber – arh men det smager SÅ godt.
Olien fra de confiterede hvidløg må du endelig ikke kassere, – den kan sagens genbruges til en ny portion confiterede hvidløg. Du kan også bruge den til at stege i, til at smøre brødskiverne til bruschettas med, på pizza eller i vinaigrette og marinader.

Confiterede hvidløg - Opskrift på konfiterede hvidløg - Bagte hvidløg

Confiterede hvidløg

Opskrift på confiterede hvidløg, – hvidløg bagt i olie og urter.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Confit, Efterår, Salat tilbehør
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 5-8 hele hvidløg – du bestemmer selv størrelsen på portionen
  • 4-6 stilke timian
  • 2-3 stilke rosmarin
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at pille alle dine hvidløg, så alle fed ryger ud. Gnub dem derefter mellem dine hænder, – på den måde løsner skallerne sig en smule, – og de bliver nemmere at pille. Pil derefter skallerne af alle dine hvidløgsfed.
    *Som beskrevet i ingredienslisten, bestemmer du selv hvor stor en mængde du ønsker at lave. Jeg laver gerne af 8 hele hvidløg ad gangen, – ca. 100 fed.
    *De konfiterede hvidløg kan holde sig i evigheder på køl. Tag dem ud 8-10 min. inden de skal bruges, så olien får lidt varme og "smelter".
    *Du kan også opbevare de confiterede hvidløg i et tæt lukket glas på køkkenbordet, – her holder de ca. en uge.
  • Tilbage til hvidløgene. Når alle hvidløgsfed er pillet, lægges de i et lille ovnfast fad, en ovnfast skål eller lignende.
  • Læg dine krydderurter ved, og hæld olivenolie over, til hvidløgene er dækket helt til.
  • Bag hvidløgene i en forvarmet ovn, 125 grader almindelig ovn, i ca. 2 timer.
    *Jeg bager dem i midten af ovnen, og dækker skålen til med folie, den første 1 1/2 time. Derefter fjerner jeg folien, og lader hvidløgene bage videre i 30 minutter uden noget henover.
  • Hvidløgene kan serveres lune, eller de kan køles af.
    *Skal hvidløgene gemmes hælder du hvidløg og olie i et skolde glas, og opbevarer dem på køl eller ved stuetemperatur, – som beskrevet først i opskriften.
    *Husk at du efterfølgende kan bruge olien til at stege i, på bruchettas, i marinader eller lignende, – eller du kan genbruge olien til en ny portion confiterede hvidløg. Husk her at sigte den fri for rester af urter mv. først.
Confiterede hvidløg - Opskrift på konfiterede hvidløg - Bagte hvidløg
Confiterede hvidløg – Opskrift på konfiterede hvidløg – Bagte hvidløg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse