Confiterede hvidløg, – smør bløde, cremede og milde. 2 timer i ovnen, så er de klar – så nemt.
Har du smagt konfiterede hvidløg? Hvis ikke, – så vær forberedt på at blive afhængig af dem 😉
Confiterede hvidløg har den lækreste sødme, de er milde og ultra cremede. Derudover kan de holde sig i evigheder på køl, – eller du kan opbevare dem i en lufttæt beholder på køkkenbordet i en uges tid.
Hvad bruger man confiterede hvidløg til?
Herhjemme bruger jeg dem i dressinger, i marinader, på bruschettas, i hvidløgssmør, sammenkogte retter og på tapasbordet.
Prøv bare en skive hårdtristet brød smurt med confiterede hvidløg, salt og friskkværnet peber – arh men det smager SÅ godt.
Olien fra de confiterede hvidløg må du endelig ikke kassere, den kan faktisk genbruges til en ny portion confiterede hvidløg. Sørg for at filtrere olien, og følg naturligvis forholdsregler som at dufte til olien så du sikre den dufter fint og er opbevaret korrekt på køl.
Du kan også bruge den til at stege i, til at smøre brødskiverne til bruschettas med, på pizza eller i vinaigrette og marinader.
Holdbarhed på konfiterede hvidløg
De konfiterede hvidløg kan godt holde sig længe på køl. Men ved du at der går længe imellem at du spiser dem, så frys dem ned i mindre portioner.
Som med andre grøntsager der opbevares i olie i længere tid, kan der opstå en lille risiko for botulisme.
Hvordan man skal forholde sig til emnet, vil jeg lade være op til den enkelte. Jeg er desværre ikke kyndig på det område, så jeg vil anbefale at man selv søger informationer omkring emnet på nettet.
Da confiterede hvidløg er så nemt at lave, vil jeg til hver en tid hellere lave en frisk portion, fremfor at opbevare en større portion i længere tid.
Confiterede hvidløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 5-8 hele hvidløg – du bestemmer selv størrelsen på portionen
- 4-6 stilke timian
- 2-3 stilke rosmarin
- Olivenolie
Sådan gør du
- Start med at pille alle dine hvidløg, så alle fed ryger ud. Gnub dem derefter mellem dine hænder, – på den måde løsner skallerne sig en smule, – og de bliver nemmere at pille. Pil derefter skallerne af alle dine hvidløgsfed.*Som beskrevet i ingredienslisten, bestemmer du selv hvor stor en mængde du ønsker at lave. Jeg laver gerne af 8 hele hvidløg ad gangen, – ca. 100 fed.*De konfiterede hvidløg kan holde sig længe på køl. Tag dem ud 8-10 min. inden de skal bruges, så olien får lidt varme og "smelter".*Du kan også opbevare de confiterede hvidløg i mindre portioner i fryseren, og tage op efter behov.
- Tilbage til hvidløgene. Når alle hvidløgsfed er pillet, lægges de i et lille ovnfast fad, en ovnfast skål eller lignende.
- Læg dine krydderurter ved, og hæld olivenolie over, til hvidløgene er dækket helt til.
- Bag hvidløgene i en forvarmet ovn, 125 grader almindelig ovn, i ca. 2 timer. *Jeg bager dem i midten af ovnen, og dækker skålen til med folie, den første 1 1/2 time. Derefter fjerner jeg folien, og lader hvidløgene bage videre i 30 minutter uden noget henover.
- Hvidløgene kan serveres lune, eller de kan køles af.*Skal hvidløgene gemmes hælder du hvidløg og olie i et skolde glas, og opbevarer dem på køl eller ved stuetemperatur, – som beskrevet først i opskriften.*Husk at du efterfølgende kan bruge olien til at stege i, på bruchettas, i marinader eller lignende, – eller du kan genbruge olien til en ny portion confiterede hvidløg. Husk her at sigte den fri for rester af urter mv. først.
En smagshilsen fra himlen. Wow, hvor er det lækkert. Tror det bliver en fast bestanddel i vores køleskab forever☺️
Smagte skønt. Havde lavet af 5 hvidløg, vi er 2 prs og det hele blev spist♀️
Hej Pia
Ej hvor dejligt altså, tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Det er en eminent go’ opskrift
Har lavet den mange gange efterhånden☺️
Hej Jane
Ej hvor er det dejligt du skriver det, tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
✨✨Lækkert!!✨✨
Fantastisk opskrift som jeg har lavet flere gange – bl.a. til tapas. Jeg tilsætter en lille chili, så det bliver lidt spicy 🙂
Har lavet din opskrift mange gange og er ellevild:):):):):) Mon man også kan bruge kinesiske hvidløg?
Hej Mia
Åhhhh tak – det er jeg glad for at høre 🙂
Altså tænker du de der store fed? Det tænker jeg absolut du kan, men vil nok skære dem i kvarte – ellers vil de ikke blive møre:)
Kh Dianna
Kan man mon putte lidt salt i olien?