Opskrift på confiterede hvidløg, - hvidløg bagt i olie og urter.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Fransk
Nøgleord Confit, Efterår, Salat tilbehør
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
5-8hele hvidløg - du bestemmer selv størrelsen på portionen
4-6stilketimian
2-3stilkerosmarin
Olivenolie
Sådan gør du
Start med at pille alle dine hvidløg, så alle fed ryger ud. Gnub dem derefter mellem dine hænder, - på den måde løsner skallerne sig en smule, - og de bliver nemmere at pille. Pil derefter skallerne af alle dine hvidløgsfed.*Som beskrevet i ingredienslisten, bestemmer du selv hvor stor en mængde du ønsker at lave. Jeg laver gerne af 8 hele hvidløg ad gangen, - ca. 100 fed.*De konfiterede hvidløg kan holde sig længe på køl. Tag dem ud 8-10 min. inden de skal bruges, så olien får lidt varme og "smelter".*Du kan også opbevare de confiterede hvidløg i mindre portioner i fryseren, og tage op efter behov.
Tilbage til hvidløgene. Når alle hvidløgsfed er pillet, lægges de i et lille ovnfast fad, en ovnfast skål eller lignende.
Læg dine krydderurter ved, og hæld olivenolie over, til hvidløgene er dækket helt til.
Bag hvidløgene i en forvarmet ovn, 125 grader almindelig ovn, i ca. 2 timer. *Jeg bager dem i midten af ovnen, og dækker skålen til med folie, den første 1 1/2 time. Derefter fjerner jeg folien, og lader hvidløgene bage videre i 30 minutter uden noget henover.
Hvidløgene kan serveres lune, eller de kan køles af.*Skal hvidløgene gemmes hælder du hvidløg og olie i et skolde glas, og opbevarer dem på køl eller ved stuetemperatur, - som beskrevet først i opskriften.*Husk at du efterfølgende kan bruge olien til at stege i, på bruchettas, i marinader eller lignende, - eller du kan genbruge olien til en ny portion confiterede hvidløg. Husk her at sigte den fri for rester af urter mv. først.