Lækker saftig og smør mør confiteret and, – fyldt med smag og uden risiko for at kødet bliver tørt og kedeligt.
Det er super nemt at lave confiterede andelår, – og når først de er confiteret, kan de i andefedtet holde i op til et par måneder – så længe de er dækket af fedt.
Så længe har de dog ikke fået lov at stå herhjemme, da sådan en omgang jo smager vidunderligt, – både til julemiddagen, i salater eller en god burger.
Andefedt er ikke det billigste at gå ud og købe, – så skulle det ikke række til at dække lårene, kan du snildt spæde op med en raps eller solsikkeolie. Du kan også lave dem med ren raps eller solsikke olie, – men da der sidder masser af smag i andefedtet, vil du naturligt miste lidt smag.
Jeg lavede denne portion med en komination af andefedt og rapsolie.
Confiterede andelår - Confit de Canard
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
store andelår
- 4
laurbærblade
- 2 fed
hvidløg, skåret i tynde skiver
-
Friske krydderurter, - jeg brugte blød timian
-
Salt og peber
-
Andefedt eller smagsneutral olie
Sådan gør du
Dag 1
- Rens andelårene fri for evt. urenhedder og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Gnid dem med rigeligt salt og krydr med friskkværnet peber.
- Læg lårene i en lufttæt beholder og læg alle krydderurter, hvidløg og laurbærblade ved, - fordel det godt både over og under lårene.
- Luk bøtten til og stil nu lårene på køl i et døgn.
Dag 2
- Smelt andefedtet i en gryde, ved lav varme.
- Børst lårene fri for urter og det meste salt og læg dem ned i andefedtet. Mangler der fedt for at lårene er dækket, spæder du op med en smagsneutral olie, - det er vigtigt alle dele af lårene er dækket.
- Lad nu andelårene stå ved helt svag varme i 2 1/2 - 3 timer. På mit komfur står den på 2 ud af 9, - olien er ca. 85 grader varm. Den skal kun lige akkurat sende små varme bobler op igennem gryden, - den må IKKE blive for varm. Når andelårene er møre er de færdige.
- Skal andelårene ikke spises med det samme, tages de op af fedtet der sigtes fri for urenheder gennem en finmasket sigte. Læg lårene tilbage i gryden, og hæld fedtet over igen. Stil på køl og opbevar dem til de skal spises.
- Når lårene skal spises kan de steges sprøde på en pande eller i ovnen. Jeg foretrækker at gøre det i ovnen, da jeg synes varmen fordeler sig bedre i hele låret på den måde. Læg lårene på en bageplade beklædt med lidt bagepapir, - lad lidt af andefedtet sidde på.
- Steg dem sprøde i ovnen i ca. 15-20 min. ved 220 grader, almindelig ovn. Giv dem evt. grill i 3-5 min. hvis skindet mangler sprødhed, - men hold øje.
Skal der låg på gryden?
Hej Michelle
Yes, – jeg lægger låg på, men lader det stå så der kommer en smule luft til:)
Kh Dianna