Confiteret and - Opskrift på Confit de Canard

Confiterede andlår – Confit de Canard

Confiterede andelår - Confit de Canard
Opskrift på lækre confiterede andelår - Confit de Canard
Confiteret and - Opskrift på Confit de Canard

Lækker saftig og smør mør confiteret and, – fyldt med smag og uden risiko for at kødet bliver tørt og kedeligt.
Det er super nemt at lave confiterede andelår, – og når først de er confiteret, kan de i andefedtet holde i op til et par måneder – så længe de er dækket af fedt.
Så længe har de dog ikke fået lov at stå herhjemme, da sådan en omgang jo smager vidunderligt, – både til julemiddagen, i salater eller en god burger.
Andefedt er ikke det billigste at gå ud og købe, – så skulle det ikke række til at dække lårene, kan du snildt spæde op med en raps eller solsikkeolie. Du kan også lave dem med ren raps eller solsikke olie, – men da der sidder masser af smag i andefedtet, vil du naturligt miste lidt smag.
Jeg lavede denne portion med en komination af andefedt og rapsolie.

Confiteret and - Opskrift på Confit de Canard

Confiterede andelår - Confit de Canard

Opskrift på lækre confiterede andelår - Confit de Canard
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.24 fra 17 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 day
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4

    store andelår

  • 4

    laurbærblade

  • 2 fed

    hvidløg, skåret i tynde skiver

  • Friske krydderurter, - jeg brugte blød timian

  • Salt og peber

  • Andefedt eller smagsneutral olie

Sådan gør du

Dag 1

  • Rens andelårene fri for evt. urenhedder og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Gnid dem med rigeligt salt og krydr med friskkværnet peber.
  • Læg lårene i en lufttæt beholder og læg alle krydderurter, hvidløg og laurbærblade ved, - fordel det godt både over og under lårene.
  • Luk bøtten til og stil nu lårene på køl i et døgn.

Dag 2

  • Smelt andefedtet i en gryde, ved lav varme.
  • Børst lårene fri for urter og det meste salt og læg dem ned i andefedtet. Mangler der fedt for at lårene er dækket, spæder du op med en smagsneutral olie, - det er vigtigt alle dele af lårene er dækket.
  • Lad nu andelårene stå ved helt svag varme i 2 1/2 - 3 timer. På mit komfur står den på 2 ud af 9, - olien er ca. 85 grader varm. Den skal kun lige akkurat sende små varme bobler op igennem gryden, - den må IKKE blive for varm. Når andelårene er møre er de færdige.
  • Skal andelårene ikke spises med det samme, tages de op af fedtet der sigtes fri for urenheder gennem en finmasket sigte. Læg lårene tilbage i gryden, og hæld fedtet over igen. Stil på køl og opbevar dem til de skal spises.
  • Når lårene skal spises kan de steges sprøde på en pande eller i ovnen. Jeg foretrækker at gøre det i ovnen, da jeg synes varmen fordeler sig bedre i hele låret på den måde. Læg lårene på en bageplade beklædt med lidt bagepapir, - lad lidt af andefedtet sidde på.
  • Steg dem sprøde i ovnen i ca. 15-20 min. ved 220 grader, almindelig ovn. Giv dem evt. grill i 3-5 min. hvis skindet mangler sprødhed, - men hold øje.
Confiteret and - Opskrift på Confit de Canard
Confiteret and – Opskrift på Confit de Canard

Kommentarer

  1. Michelle Christensen

    Skal der låg på gryden?

  2. Anonym

    5 stars
    Virkelig lækre. Tak for opskriften.

  3. Alice Nicklas Riis

    Hej Dianna, jeg har prøvet flere af dine andre opskrifter og de giver altid et superlækkert resultat.
    Jeg ville prøve den her, men hvor skaffer man rent andefedt, hvis det ikke lige har været jul og man har noget på lager?
    Bh/Alice

    • Hej Alice

      Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
      Prøv at høre hos din slagter, måske de kan hjælpe – og ellers ved jeg at man kan købe det online 🙂
      Kh Dianna

4.24 from 17 votes (17 ratings without comment)

Skriv et svar til Anonym Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)