Opskrift på lækre confiterede andelår - Confit de Canard
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 1 dayday
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
4
store andelår
4
laurbærblade
2fed
hvidløg, skåret i tynde skiver
Friske krydderurter, - jeg brugte blød timian
Salt og peber
Andefedt eller smagsneutral olie
Sådan gør du
Dag 1
Rens andelårene fri for evt. urenhedder og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Gnid dem med rigeligt salt og krydr med friskkværnet peber.
Læg lårene i en lufttæt beholder og læg alle krydderurter, hvidløg og laurbærblade ved, - fordel det godt både over og under lårene.
Luk bøtten til og stil nu lårene på køl i et døgn.
Dag 2
Smelt andefedtet i en gryde, ved lav varme.
Børst lårene fri for urter og det meste salt og læg dem ned i andefedtet. Mangler der fedt for at lårene er dækket, spæder du op med en smagsneutral olie, - det er vigtigt alle dele af lårene er dækket.
Lad nu andelårene stå ved helt svag varme i 2 1/2 - 3 timer. På mit komfur står den på 2 ud af 9, - olien er ca. 85 grader varm. Den skal kun lige akkurat sende små varme bobler op igennem gryden, - den må IKKE blive for varm. Når andelårene er møre er de færdige.
Skal andelårene ikke spises med det samme, tages de op af fedtet der sigtes fri for urenheder gennem en finmasket sigte. Læg lårene tilbage i gryden, og hæld fedtet over igen. Stil på køl og opbevar dem til de skal spises.
Når lårene skal spises kan de steges sprøde på en pande eller i ovnen. Jeg foretrækker at gøre det i ovnen, da jeg synes varmen fordeler sig bedre i hele låret på den måde. Læg lårene på en bageplade beklædt med lidt bagepapir, - lad lidt af andefedtet sidde på.
Steg dem sprøde i ovnen i ca. 15-20 min. ved 220 grader, almindelig ovn. Giv dem evt. grill i 3-5 min. hvis skindet mangler sprødhed, - men hold øje.