Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur

Citronkage med glasur

Hvad synes du?


Fantastisk lækker citronkage, skøn friskhed og virkelig lækker svampet i konsistensen.
Denne citronkage smager simpelthen fantastisk, den holder sig lækker frisk og svampet i flere dage, – men regn ikke med den får lov at stå så længe.
Den er utroligt skøn og frisk i smagen, og har en skøn balance mellem det syrlige og søde, – vi er vilde med den herhjemme.
Jeg har toppet den med glasur i 2 farver, gul og en smule hvid, samt fin stjerne krymmel.

Citronkage med glasur

By Dianna Brinch
Tid: 45 min.

Opskrift på lækker svampet citronkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.

Ingredienser

  • 270 g hvedemel
  • 350 g rørsukker (eller hvid sukker)
  • 200 g smør
  • 2 dl mælk, - gerne sødmælk
  • 3 æg
  • 1 1/2 citron, saften heraf + fintrevet skal af den ene citron
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Glasur
  • 3 1/2 dl flormelis
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 3-4 spsk vand
  • Evt. gul frugtfarve og krymmel

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.

2

Pisk æg og sukker til en luftig masse.

3

Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.

4

Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.

5

Tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal og vend det hurtigt ind i massen.

6

Smør en bradepande på ca. 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag citronkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.

7

Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

8

Glasus Bland flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt vand og citronsaft lidt ad gangen til den rette konsistens og smag er opnået. Ønskes glasuren farvet tilsættes frugtfarve som en del af væsken.

9

Smør den afkølede kage med glasur og top den evt. men krymmel. Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.

Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur

Kommentarer

  1. Avatar
    Anja Hudecek

    Hvis jeg vil bage den i den store bradepande til ovnen. Hvad tænker du så 2 x opskrift eller 3 x opskrift?

     
    • Dianna

      Hej Anja

      Uha jeg hælder til 3, måske 2 1/2 er nok, men det vil også være ærgerligt ikke at få nok højde på, – så jeg ville nok lave den x3
      Vær opmærksom på at kagen måske skal have en smule længere, – hold øje med at midten også hæver op

      Held og Lykke med det☺️

      De bedste hilsner
      Dianna

       
      • Avatar
        Lærke

        Kan man lave den i en springform, hvis man ikke har sådan en smart lille bradepande? 🙂

         
        • Dianna

          Hej Lærke

          Det kan du tro du kan Kagen skal måske have en smule længere, da den vil få lidt mere højde, – men har fået billeder fra flere der har lavet den i springform, og den ser så lækker ud

          Rigtig god fornøjelse

          De bedste hilsner
          Dianna

           

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*