Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur

Citronkage med glasur

Fantastisk lækker citronkage, skøn friskhed og virkelig lækker svampet i konsistensen.
Denne citronkage smager simpelthen fantastisk, den holder sig lækker frisk og svampet i flere dage, – men regn ikke med den får lov at stå så længe.
Den er utroligt skøn og frisk i smagen, og har en skøn balance mellem det syrlige og søde, – vi er vilde med den herhjemme.
Jeg har toppet den med glasur i 2 farver, gul og en smule hvid, samt fin stjerne krymmel.

Citronkage med glasur

By Dianna Brinch
Tid: 45 min.

Opskrift på lækker svampet citronkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.

Ingredienser

  • 270 g hvedemel
  • 350 g rørsukker (eller hvid sukker)
  • 200 g smør
  • 2 dl mælk, - gerne sødmælk
  • 3 æg
  • 1 1/2 citron, saften heraf + fintrevet skal af den ene citron
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Glasur
  • 3 1/2 dl flormelis
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 3-4 spsk vand
  • Evt. gul frugtfarve og krymmel

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.

2

Pisk æg og sukker til en luftig masse.

3

Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.

4

Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.

5

Tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal og vend det hurtigt ind i massen.

6

Smør en bradepande på ca. 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag citronkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.

7

Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

8

Glasus Bland flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt vand og citronsaft lidt ad gangen til den rette konsistens og smag er opnået. Ønskes glasuren farvet tilsættes frugtfarve som en del af væsken.

9

Smør den afkølede kage med glasur og top den evt. men krymmel. Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.

Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur

Kommentarer

  1. Anja Hudecek

    Hvis jeg vil bage den i den store bradepande til ovnen. Hvad tænker du så 2 x opskrift eller 3 x opskrift?

    • Hej Anja

      Uha jeg hælder til 3, måske 2 1/2 er nok, men det vil også være ærgerligt ikke at få nok højde på, – så jeg ville nok lave den x3
      Vær opmærksom på at kagen måske skal have en smule længere, – hold øje med at midten også hæver op

      Held og Lykke med det☺️

      De bedste hilsner
      Dianna

      • Lærke

        Kan man lave den i en springform, hvis man ikke har sådan en smart lille bradepande? 🙂

        • Hej Lærke

          Det kan du tro du kan Kagen skal måske have en smule længere, da den vil få lidt mere højde, – men har fået billeder fra flere der har lavet den i springform, og den ser så lækker ud

          Rigtig god fornøjelse

          De bedste hilsner
          Dianna

  2. kan man lave dem som muffins, og hvor lang tid til du så anbefale de skal have. Mine muffins bliver nemlig altid tørre, men nu vil min datter gerne have din kage til sin fødselsdag, men som muffins..

    • Hej Camilla

      Det lyder som en vildt god ide
      Jeg vil foreslå dig at du bruger papirsforme i en metalforbindelser, – da dejen er lind, så holder de formen meget flottere:)
      Jeg tænker at de skal have en 15-18 min, – men hold øje med dem undervejs
      Håber de lykkedes for Jer, og god fornøjelse med dem

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. William

    Min glasur bliver ekstrem tynd og jeg bruger ikke det væske der står- meget mindre???

    • Hej William

      Det lyder mystisk, – jeg har lavet den flere gange, hver gang uden problemer.
      Oftest er det ganske få dråber der kan gøre udfaldet, – men den kan altid reddes med mere flormelis:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*