Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur

Citronkage med glasur

Citronkage med glasur
Opskrift på lækker svampet citronkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur

Fantastisk lækker citronkage, skøn friskhed og virkelig lækker svampet i konsistensen.
Denne citronkage smager simpelthen fantastisk, den holder sig lækker frisk og svampet i flere dage, – men regn ikke med den får lov at stå så længe.
Den er utroligt skøn og frisk i smagen, og har en skøn balance mellem det syrlige og søde, – vi er vilde med den herhjemme.
Jeg har toppet den med glasur i 2 farver, gul og en smule hvid, samt fin stjerne krymmel.
Skal glasuren kun være hvid, vil jeg anbefale at piske den med æggehvider, – så får du en lækker tyk helt hvid glasur.
Hvid glasur lavet kun på vand og flormelis har det med at blive lidt “gennemsigtig”.

Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur

Citronkage med glasur

Opskrift på lækker svampet citronkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 270 g

    hvedemel

  • 350 g

    rørsukker (eller hvid sukker)

  • 200 g

    smør

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 3

    æg

  • 1 1/2 citron, saften heraf + fintrevet skal af den ene citron
  • 2 1/2 tsk

    bagepulver

  • 2 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 3 1/2 dl

    flormelis

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 2 spsk

    citronsaft

  • 4 spsk

    vand

  • Evt. gul frugtfarve og krymmel

Eller

  • 150 g

    flormelis

  • 1

    æggehvide

  • 2 spsk

    citronsaft

  • 1 tsk

    vaniljesukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
  • Tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal og vend det hurtigt ind i massen.
  • Smør en bradepande på ca. 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag citronkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasus

  • Bland flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt vand og citronsaft lidt ad gangen til den rette konsistens og smag er opnået. Ønskes glasuren farvet tilsættes frugtfarve som en del af væsken.
  • Smør den afkølede kage med glasur og top den evt. men krymmel. Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Loading comments...