Opskrift på lækker svampet citronkage med glasur.Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Ret Dessert
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
260g
hvedemel
350g
rørsukker (eller hvid sukker)
200g
smør
2dl
mælk, - gerne sødmælk
3
æg
1 1/2citron, fintrevet skal heraf
3/4dlfriskpresset citronsaft
2 1/2tsk
bagepulver
2tsk
vaniljesukker
1nip
salt
Glasur
300gflormelis
1tsk
vaniljesukker
4-5spskcitronsaft
Evt. gul frugtfarve og krymmel
Eller
150g
flormelis
1
æggehvide
2spsk
citronsaft
1tsk
vaniljesukker
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
Tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal og vend det hurtigt ind i massen.
Smør en bradepande på ca. 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag citronkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasus
Bland flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt vand og citronsaft lidt ad gangen til den rette konsistens og smag er opnået. Ønskes glasuren farvet tilsættes frugtfarve som en del af væsken.
Smør den afkølede kage med glasur og top den evt. men krymmel. Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.