Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur

Citronkage med glasur

Fantastisk lækker citronkage, skøn friskhed og virkelig lækker svampet i konsistensen.
Denne citronkage smager simpelthen fantastisk, den holder sig lækker frisk og svampet i flere dage, – men regn ikke med den får lov at stå så længe.
Den er utroligt skøn og frisk i smagen, og har en skøn balance mellem det syrlige og søde, – vi er vilde med den herhjemme.
Jeg har toppet den med glasur i 2 farver, gul og en smule hvid, samt fin stjerne krymmel.

Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur

Citronkage med glasur

Dianna
Opskrift på lækker svampet citronkage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Ingen stemmer
Samlet tid 45 min

Ingredienser
  

  • 270 g hvedemel

  • 350 g rørsukker (eller hvid sukker)

  • 200 g smør

  • 2 dl mælk, - gerne sødmælk

  • 3 æg

  • 1 1/2 citron, saften heraf + fintrevet skal af den ene citron

  • 2 1/2 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1 nip salt

Glasur

  • 3 1/2 dl flormelis

  • 1 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1-2 spsk citronsaft

  • 3-4 spsk vand

  • Evt. gul frugtfarve og krymmel

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en lille gryde, hæld mælken heri og sæt den til side. Smørret må ikke nå at "sætte sig", så sørg for at alle ingredienser er målt af inden du begynder.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
  • Tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal og vend det hurtigt ind i massen.
  • Smør en bradepande på ca. 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i, og bag citronkagen i ca. 30 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Tjek evt. med en kødnål at dejen slipper og dermed er gennembagt.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasus

  • Bland flormelis og vaniljesukker i en skål, og tilsæt vand og citronsaft lidt ad gangen til den rette konsistens og smag er opnået. Ønskes glasuren farvet tilsættes frugtfarve som en del af væsken.
  • Smør den afkølede kage med glasur og top den evt. men krymmel. Opbevar kagen tildækket ved stuetemperatur, - så beholder den sin lækre svampede konsistens.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage - Opskrift på svampet citronkage med glasur
Citronkage – Opskrift på svampet citronkage med glasur

Kommentarer

  1. Anja Hudecek

    Hvis jeg vil bage den i den store bradepande til ovnen. Hvad tænker du så 2 x opskrift eller 3 x opskrift?

    • Hej Anja

      Uha jeg hælder til 3, måske 2 1/2 er nok, men det vil også være ærgerligt ikke at få nok højde på, – så jeg ville nok lave den x3
      Vær opmærksom på at kagen måske skal have en smule længere, – hold øje med at midten også hæver op

      Held og Lykke med det☺️

      De bedste hilsner
      Dianna

      • Lærke

        Kan man lave den i en springform, hvis man ikke har sådan en smart lille bradepande? 🙂

        • Hej Lærke

          Det kan du tro du kan Kagen skal måske have en smule længere, da den vil få lidt mere højde, – men har fået billeder fra flere der har lavet den i springform, og den ser så lækker ud

          Rigtig god fornøjelse

          De bedste hilsner
          Dianna

  2. kan man lave dem som muffins, og hvor lang tid til du så anbefale de skal have. Mine muffins bliver nemlig altid tørre, men nu vil min datter gerne have din kage til sin fødselsdag, men som muffins..

    • Hej Camilla

      Det lyder som en vildt god ide
      Jeg vil foreslå dig at du bruger papirsforme i en metalforbindelser, – da dejen er lind, så holder de formen meget flottere:)
      Jeg tænker at de skal have en 15-18 min, – men hold øje med dem undervejs
      Håber de lykkedes for Jer, og god fornøjelse med dem

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. William

    Min glasur bliver ekstrem tynd og jeg bruger ikke det væske der står- meget mindre???

    • Hej William

      Det lyder mystisk, – jeg har lavet den flere gange, hver gang uden problemer.
      Oftest er det ganske få dråber der kan gøre udfaldet, – men den kan altid reddes med mere flormelis:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Lene Petri

    Til William
    Hej… med hensyn til glasuren: prøv at bruge KOGENDE vand, så tykner glasuren hurtigt men der skal ikke ret meget vand i!
    Det har jeg gjort flere gange, med held
    Held og lykke med forsøget
    De bedste hilsner
    Lene P

  5. Kan man bruge citronsaft fra sådan en plastikbøtte man køber i supermarkedet? I så fald for meget?

    • Hej Maria

      Altså i en snæver vending kan du nok godt, – men min erfaring er at det smager altså slet ikke lige så godt. Ligeledes får du ikke den skønne smag fra skallen som giver en skøn aromatisk smag, – så kagen vil mangle et element.
      Hvis du kun bruger saft fra en plastbøtte tænker jeg 4 spsk, – men smag dig frem:) Men husk, skallen fra citronen er den der giver virkelig meget aroma, så synes du skal gå med frisk citron:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*