Pynt efter sæson - denne er påskeinspireret og med påskeæg, citronmelisse og chokoladekugler med lakrids
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde og sluk for blusset.
Blend kiksede til fint mel, og rør det sammen med smørret og lakridspulver.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen i, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen.
Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af.
Pisk fløden til en blød flødeskum.
Pisk flødeost, flormelis og citronsaften sammen, og pisk derefter chokoladen i. Pisk til cremen er fri for klumper.
Vrid husblassen fri for overskydende vand, og smelt dem i en lille kasserolle ved helt svag varme.Fjern gryden fra blusset, og rør en skefuld ostecreme i, for at køle husblassen en smule af.
Hæld derefter husblassen i ostecremen og rør det godt sammen.
Vend til sidst flødeskummen sammen med ostecremen og juster evt. farven med en smule gu frugt farve.
Hæld ostecremen over kiksebunden. Fordel evn. cremen med bagsiden af en ske, så toppen glattes ud. Dyp skeen i kogende vand, og tør den af - så fordeles cremen nemmest.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, inden kagen toppes med gelélagen.
Passionsfrugt gelé
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Bland vand og passionsfrugtsirup. Smag til om du ønsker den mere koncentreret. Du skal bruge 2 dl færdigblandet saft.
Vrid husblassen fri for overskydende vand, og smelt dem i en lille kasserolle ved helt svag varme.
Fjern gryden fra blusset, og rør passoinsfrugt saften i. Juster evt. farven med en smule gul frugtfarve.Gelé lagen burdet være kold nok til at hælde over kagen med det samme. Den må ikke være over 30 grader.
Hæld gelé lagen over kagen - gerne ned over bagsiden af en ske, så ikke strålen rammer kagen direkte.
Sæt kagen tilbage på køl, og lad den stå til geléen har sat sig, – ca. et par timer, og gerne natten over.
Pynt kagen efter sæson. Jeg har til denne påske cheesecake brugt påskeæg i forskellige størrelser, chokoladekugler med lakrids og passionsfrugt coating, citronmelisse og hornvioler.