Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé - Opskrift på cheesecake med æble

Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé

Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé
Opskrift på den lækreste cheesecake med æbler og bastogne bund.
Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé - Opskrift på cheesecake med æble

Den skønneste æble cheesecake, – frisk, rund, cremet og bare mega lækker. Cheesecaken er lavet med en hjemmelavet æblegrød kogt med vanilje, og toppet med en blød æblegelé. Bunden er en blanding af bastognekiks og havrekiks, – havrekiksen er for at give en smule modspil til den søde bastognekiks.
Kombinationen af den friske æble cheesecake med vanilje og gelé, går perfekt sammen med den skønne bund med masser af smag af kanel, karamelliseret sukker og smør.
Den klæder alle årstider, – en varm sommerdag, en blæsende efterårsdag, en vinterdag hvor sneen falder, eller en lun forårsdag hvor træerne springer ud. Den smager ualmindelig godt, og så er den drøn nem at lave.
Top den som jeg, med blød timian og hvide chokoladekugler, – eller pynt med tørrede æbler, friske æbler eller præcis hvad du ønsker.

Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé - Opskrift på cheesecake med æble

Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé

Opskrift på den lækreste cheesecake med æbler og bastogne bund.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 27 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 5 timer 15 minutter
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebunde

  • 200 g bastognekiks
  • 50 g havrekiks
  • 125 g smør

Æblegrød*

  • 250 g æbler, uden skræl og skåret i tern – vægt uden skræl og kernehus
  • 40 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk vand
  • 1 vaniljestang, kornene heraf

Æble cheesecake

  • 250 g flødeost, ikke light
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 100 g flormelis
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 4 1/2 blade husblas
  • *Æblegrøden, – ca. 1 1/2-2 dl

Æblegelé

  • 2 1/2 dl god æblejuice
  • 4 1/2 blade husblas

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Blød timian til pynt
  • Små hvide chokoladekugler

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde og sluk for blusset.
  • Blend begge slags kiks til en fin mel, og bland det sammen med den smeltede smør. Lad kiksemassen afkøle en smule.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen.
    Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
    Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.

Æblegrød

  • Hæld æbletern, vand, sukker og vaniljekorn i en gryde, og kog æblerne ved middel varme til de er møre – ca. 10-12 minutter. Rør undervejs.
    *Kog evt. den tomme vaniljestang med, den giver masser af smag til grøden – men kan godt gøre æblegrøden en smule mørkere.
  • Sluk for blusset, tilsæt citronsagt og blend æblegrøden glat.
  • Sæt æblegrøden på køl og lad den køle helt af.

Æble cheesecake

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum.
  • Rør flødeosten sammen med flormelis og citronsaft. Rør til den er fri for klumper.
  • Rør derefter æblegrøden i, og rør igen til den er fri for klumper.
  • Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 2 spsk vand.
    Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
  • Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen. Gør det med bløde bevægelser, så du beholder så meget luft i cremen som muligt.
  • Vend flødeskummen sammen med ostecremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
    *Du kan med fordel varme bagsiden af en ske i lidt varmt vand, tørre den af, og glatte overfladen af kagen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer.

Æblegelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Varm 1 dl æblejuice i en lille kasserolle, sluk for blusset, og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
    *Æblejuicen skal ikke koge, bare lige varmes så husblassen kan smeltes.
  • Rør derefter resten af den kolde æblejuice i gryden, og mærk efter at væsken er kølet godt af. Den skal ikke være varmere end 30 grader, – så risikerer du at cheesecaken smelter på toppen.
  • Hæld æblejuicen over kagen, – brug gerne bagsiden af en ske, så strålen ikke rammer kagen direkte.
  • Stil kagen på køl til geléen har sat sig, ca.et par timer, eller gerne natten over.
  • Pynt kagen med hvide chokoladekugler og frisk blød timian.
Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé - Opskrift på cheesecake med æble
Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé – Opskrift på cheesecake med æble
Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé - Opskrift på cheesecake med æble
Æble cheesecake med bastogne bund og æblegelé – Opskrift på cheesecake med æble

Kommentarer

  1. Hej,
    Da jeg rørte husblas (kølet med ostecreme) i ostecremen begyndte den at skille. Hvad kan dette skyldes?

    • Hej Nanna
      Det har jeg aldrig hørt om før, og heller ikke selv prøvet (har lavet den 3 gange), – så det kan jeg simpelthen ikke svare på.
      Ostecremen vil føles en smule “grynet” pga. æblegrøden, men det er den allerede inden husblassen røres i, og den skal naturligvis på ingen måde skille.

      Det var da super ærgerligt, men jeg må desværre være dig svar skyldig.

      Kh Dianna

  2. Hej Dianna

    Tror du, at kagen kan fryses?

    • Hej Maria

      Det tænker jeg sagtens du kan, – Cheese cakes egner sig generelt super godt til at blive frosset:)
      Vær opmærksom på at geléen godt kan få lidt “frist skader” på toppen, – de fleste forsvinder når kagen tøes op, men den kan godt for live ujævn i udseendet:)

      Rigtig dejlig dag:)

      Kh Dianna

  3. Nathasja Feldbak

    Er det mon alle slags æbler jeg kan bruge??

    • Hej Nathasja

      Ja som udgangspunkt kan du bruge alle æbler, – men gerne nogle der ikke er FOR søde:)

      Kh Dianna

  4. Hej
    Kan man mon springe over hvor gæret er lavest, og købe en færdiglavet æblemos og anvende den?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)