Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Cheesecake i glas – Cheesecake med vanilje og jordbær

Cheesecake i glas - Cheesecake med vanilje og jordbær
Opskrift på nem cheesecake i glas med vanilje og jordbærgrød.
Cheesecake i glas er lavet uden husblas.
Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Nem opskrift på cheesecake i glas, – cheeesecake med vanilje, citron og jordbær.
Den smager simpelthen så godt, den cremede vanilje og citron ostecreme og den sødmefyldte jordbærgrød på toppen, mmm – så lækkert altså.
Opskrift på cheesecake uden husblas, serveret i glas, – en drøn nem og helt fantastisk dessert, der kan serveres året rundt. Og alle kan være med, – ingen panik over husblas 😉
Cheesecake med vanilje og jordbærgrød der smager af sol og sommer, barndom og varme sommeraftener.
Du kan vælge at lave jordbærgrøden selv – klik her for opskriften, – eller du kan købe den færdiglavet. Køber du den færdiglavet, så kan denne her cheesecake i glas stå på bordet på under 15 minutter.

Prøv også min opskrift på cheesecake i glas med citron, bastogne og lemoncurd – klik her. Endnu en skøn cheesecake i glas der kan laves på under 15 minutter.

Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Cheesecake i glas – Cheesecake med vanilje og jordbær

Opskrift på nem cheesecake i glas med vanilje og jordbærgrød.
Cheesecake i glas er lavet uden husblas.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Cheesecake, cheesecake uden husblas, Cheesecakee i glas, Sommer dessert
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Kiksebund

  • 175 g kammerjunkere (eller digestivekiks)
  • 50 g smør
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Cheesecake uden husblas

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl citronsaft – ca. saften af 1 citron
  • 50 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene her – eller 2 tsk vaniljesukker

Topping

  • 2 dl jordbærgrød – klik her for opskrift
  • 6 friske jordbær
  • Evt. mynte eller citronmelisse

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend kammerjunkere med citronskallen til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
  • Fordel kiksemassen i 6 sereverings glas. Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.

Cheesecake uden husblas

  • Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skal, – og pisk det sammen til cremen tykner. 
    Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
  • Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på kiksene. 
    Sørg for at komme godt ud i siderne, så ikke jordbærgrøden løber igennem, – og gør den siden ud mod glasset rød i udseendet.
  • Hæld et par store skefulde jordbærgrød på toppen, og pynt med et halveret frisk jordbær, og evt. en kvist mynte eller citronmelisse.
Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje
Cheesecake i glas – Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Kommentarer

  1. Dorthe

    5 stars
    Den er jo fantastisk

  2. Den vil jeg prøve at lave til MGP på lørdag.
    Hvilke str glas har du brugt?

    Vh Tine

  3. Dorthe

    Lækkert. Kan den laves klar et par timer inden servering?

    • Hej Dorthe

      Du kan sagtens lave den klar et par timer før, og også dagen før hvis det skal være 🙂
      Laves den dagen før, vil jeg dog anbefale at vente med jordbærgrøden til den skal serveres, så ikke den løber end til bunden og gør denne blød, og farver ostecremen 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)