
Nem opskrift på cheesecake i glas, – cheeesecake med vanilje, citron og jordbær.
Den smager simpelthen så godt, den cremede vanilje og citron ostecreme og den sødmefyldte jordbærgrød på toppen, mmm – så lækkert altså.
Opskrift på cheesecake uden husblas, serveret i glas, – en drøn nem og helt fantastisk dessert, der kan serveres året rundt. Og alle kan være med, – ingen panik over husblas 😉
Cheesecake med vanilje og jordbærgrød der smager af sol og sommer, barndom og varme sommeraftener.
Du kan vælge at lave jordbærgrøden selv – klik her for opskriften, – eller du kan købe den færdiglavet. Køber du den færdiglavet, så kan denne her cheesecake i glas stå på bordet på under 15 minutter.
Prøv også min opskrift på cheesecake i glas med citron, bastogne og lemoncurd – klik her. Endnu en skøn cheesecake i glas der kan laves på under 15 minutter.

Cheesecake i glas – Cheesecake med vanilje og jordbær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Kiksebund
- 175 g kammerjunkere (eller digestivekiks)
- 50 g smør
- 1 citron, fintrevet skal heraf
Cheesecake uden husblas
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl citronsaft – ca. saften af 1 citron
- 50 g flormelis
- 1 vaniljestang, kornene her – eller 2 tsk vaniljesukker
Topping
- 2 dl jordbærgrød – klik her for opskrift
- 6 friske jordbær
- Evt. mynte eller citronmelisse
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend kammerjunkere med citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
- Fordel kiksemassen i 6 sereverings glas. Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Cheesecake uden husblas
- Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skal, – og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på kiksene. Sørg for at komme godt ud i siderne, så ikke jordbærgrøden løber igennem.
- Hæld et par store skefulde jordbærgrød på toppen, og pynt med halveret frisk jordbær, og evt. en kvist mynte eller citronmelisse.

Den er jo fantastisk
Hej Dorthe
Tusind tusind tak altså:)
Kh Dianna
Den vil jeg prøve at lave til MGP på lørdag.
Hvilke str glas har du brugt?
Vh Tine
Hej Tine
Ej hvor dejligt at høre:)
Glassene rummer 23 cl:)
Kh Dianna
Lækkert. Kan den laves klar et par timer inden servering?
Hej Dorthe
Du kan sagtens lave den klar et par timer før, og også dagen før hvis det skal være 🙂
Laves den dagen før, vil jeg dog anbefale at vente med jordbærgrøden til den skal serveres, så ikke den løber end til bunden og gør denne blød, og farver ostecremen 🙂
Kh Dianna
Hej jeg vil gerne prøve at lave denne dessert vi bliver 9 så skal jeg tilsætte den halve opskrift og bliver cremen ikke for tynd uden husblas
Mange hilsener Marianne Steiner
Hej Marianne
Hvis I bliver 9 så vil jeg anbefale at lave dobbelt portion, og så lave desserterne den smule større 🙂
Cremen bliver slet ikke tynd, den har en. lækker fast og cremet konsistens, – perfekt til servering i glas 🙂
Den vil ikke hunne holde formen hvis den skal serveres som almindelig cheesecake i skæreform, men I glas er cremen helt perfekt 🙂
Kh Dianna
Hej….
Hvis jeg skal lave dobbelt portion, skal der så også laves dobbelt portion jordbærgrød?
Synes det lyder af meget
Hilsen Ann
Hej Ann
Nej overhovedet ikke, – til en portion skal du bruge 2 dl Jordbærgrød:)
Jeg linker blot til min opskrift som man kan vælge at bruge, – men der bliver til meget mere end 2 dl:)
Så det er rigeligt med en portion:)
Kh Dianna
Super lækkert, virkelig nemt
Hej Trine
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvor store er dine glas?
Hilsen
Hinda
Hej Hilda
Uhhh det kan jeg ikke huske, – og jeg er desværre ikke hjemme til at kunne se det.
Jeg vil skyde på de er ca. 7 cm I diameter og 5 cm i højden, – så det er nogle små fine størrelser.
Kh Dianna