Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Cheesecake i glas – Cheesecake med vanilje og jordbær

Cheesecake i glas - Cheesecake med vanilje og jordbær
Opskrift på nem cheesecake i glas med vanilje og jordbærgrød.
Cheesecake i glas er lavet uden husblas.
Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Nem opskrift på cheesecake i glas, – cheeesecake med vanilje, citron og jordbær.
Den smager simpelthen så godt, den cremede vanilje og citron ostecreme og den sødmefyldte jordbærgrød på toppen, mmm – så lækkert altså.
Opskrift på cheesecake uden husblas, serveret i glas, – en drøn nem og helt fantastisk dessert, der kan serveres året rundt. Og alle kan være med, – ingen panik over husblas 😉
Cheesecake med vanilje og jordbærgrød der smager af sol og sommer, barndom og varme sommeraftener.
Du kan vælge at lave jordbærgrøden selv – klik her for opskriften, – eller du kan købe den færdiglavet. Køber du den færdiglavet, så kan denne her cheesecake i glas stå på bordet på under 15 minutter.

Prøv også min opskrift på cheesecake i glas med citron, bastogne og lemoncurd – klik her. Endnu en skøn cheesecake i glas der kan laves på under 15 minutter.

Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Cheesecake i glas – Cheesecake med vanilje og jordbær

Opskrift på nem cheesecake i glas med vanilje og jordbærgrød.
Cheesecake i glas er lavet uden husblas.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.70 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Cheesecake, cheesecake uden husblas, Cheesecakee i glas, Sommer dessert
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 175 g kammerjunkere (eller digestivekiks)
  • 50 g smør
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Cheesecake uden husblas

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl citronsaft – ca. saften af 1 citron
  • 50 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene her – eller 2 tsk vaniljesukker

Topping

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend kammerjunkere med citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
  • Fordel kiksemassen i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.

Cheesecake uden husblas

  • Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. 
    Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
  • Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på kiksene. 
    Sørg for at komme godt ud i siderne, så ikke jordbærgrøden løber igennem.
  • Hæld et par store skefulde jordbærgrød på toppen, og pynt med et halveret frisk jordbær, og evt. en kvist mynte eller citronmelisse.
Cheesecake i glas - Cheesecake i glas med jordbær og vanilje
Cheesecake i glas – Cheesecake i glas med jordbær og vanilje

Kommentarer

  1. Dorthe

    5 stars
    Den er jo fantastisk

  2. Den vil jeg prøve at lave til MGP på lørdag.
    Hvilke str glas har du brugt?

    Vh Tine

  3. Dorthe

    Lækkert. Kan den laves klar et par timer inden servering?

    • Hej Dorthe

      Du kan sagtens lave den klar et par timer før, og også dagen før hvis det skal være 🙂
      Laves den dagen før, vil jeg dog anbefale at vente med jordbærgrøden til den skal serveres, så ikke den løber end til bunden og gør denne blød, og farver ostecremen 🙂

      Kh Dianna

  4. Marianne Steiner

    Hej jeg vil gerne prøve at lave denne dessert vi bliver 9 så skal jeg tilsætte den halve opskrift og bliver cremen ikke for tynd uden husblas
    Mange hilsener Marianne Steiner

    • Hej Marianne

      Hvis I bliver 9 så vil jeg anbefale at lave dobbelt portion, og så lave desserterne den smule større 🙂
      Cremen bliver slet ikke tynd, den har en. lækker fast og cremet konsistens, – perfekt til servering i glas 🙂
      Den vil ikke hunne holde formen hvis den skal serveres som almindelig cheesecake i skæreform, men I glas er cremen helt perfekt 🙂

      Kh Dianna

  5. Hej….

    Hvis jeg skal lave dobbelt portion, skal der så også laves dobbelt portion jordbærgrød?
    Synes det lyder af meget

    Hilsen Ann

    • Hej Ann

      Nej overhovedet ikke, – til en portion skal du bruge 2 dl Jordbærgrød:)
      Jeg linker blot til min opskrift som man kan vælge at bruge, – men der bliver til meget mere end 2 dl:)
      Så det er rigeligt med en portion:)

      Kh Dianna

  6. 5 stars
    Super lækkert, virkelig nemt

  7. Hej Dianna
    Hvor store er dine glas?
    Hilsen
    Hinda

    • Hej Hilda

      Uhhh det kan jeg ikke huske, – og jeg er desværre ikke hjemme til at kunne se det.
      Jeg vil skyde på de er ca. 7 cm I diameter og 5 cm i højden, – så det er nogle små fine størrelser.

      Kh Dianna

  8. Lotthie

    Den ser virkelig lækker ud.
    Linket til jordbærgrøden virker ikke.

  9. Kaj Jørgensen

    Det skal helt sikkert prøv hvor længe før de skal spises kan man samle dem

    • Hej Kaj

      dejligt at hære 🙂
      De kan sagtens samles tidligere på dagen, eller endda dagen før 🙂
      Men vent med jordbærgrøden til inden servering, så den ikke løber igennem ostecremen og gør farverne kedelige 🙂

      Kh Dianna

  10. Anonym

    1 star
    Alt, alt for sød.

  11. 5 stars
    Vi elsker denne dessert herhjemme, så frisk og lækker og nem at lave

  12. 5 stars
    Fuldstændig fantastisk. Den bedste cheesecake jeg nogensinde har smagt.
    Absolut ikke sidste gang jeg laver den.

    • Hej Mona

      Åh hvor dejligt at høre – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive, det betyder meget for mig 🙂

      Kh Dianna

  13. Endnu en fuldtræffer fra dig⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Vi har lige netop spist den og der var bare stille ved bordet, for alle nød bare desserten.

    Min datter spiste med vilje ikke det hele, for så har jeg den også i morgen, sagde hun❤️

    • Hej Tanja

      Eeeej hvor er det bare en dejlig besked at modtage – tusind tusind tak fordi du deler det med mig 🙂

      Kh Dianna

4.70 from 26 votes (21 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)