Cheesecake i glas uden husblas, – nem og lækker cheesecake med appelsin, bastogne kiks og appelsin curd. Så nem og hurtig at lave, og perfekt til dine gæster.
Alt kan forberedes dagen før, eller tidligere på dagen. Du kan endda samle det meste af kagen dagen før, – kiksebund og ostecreme, og sætte glassene på køl.
Vent med at toppe med appelsin curd til den skal serveres, – eller en times tid inden, så du ikke risikerer at den løber igennem ostecremen.
Når din appelsin curd er lavet tager desserten under 15 minutter at lave, – så bliver det altså ikke nemmere.
Cheesecake i glas – Cheesecake med appelsin curd
Cheesecake i glas og cheesecake uden husblas er en super nem og hurtig dessert, – den kan forberedes på forhånd, men den kan også lynhurtigt bikses sammen hvis der pludselig kommer uventede gæster.
Den kræver ganske få ingredienser, og så smager denne bare helt vidunderligt.
Appelsin curd kan sagtens holde sig på køl, – så den kan du med fordel lave dagen før eller en god ude i forvejen.
Opskrifter på cheesecake i glas
Prøv også disse lækre varianter på cheesecake unden husblas:
Cheesecake i glas med brombær kompot – klik her for opskrift
Cheesecake i glas med jordbær – klik her for opskrift
Cheesecake i glas med citron – klik her for opskrift
Cheesecake i glas – Cheesecake med appelsin og bastogne
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 175 g bastognekiks
- 50 g smør
Cheesecake uden husblas
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 appelsin – fintrevet skal heraf og 1/2 dl saft
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Topping
- 1 – 1/2 dl appelsin curd – klik her for opskriften
- Knust bastognekiks
- Evt. spislige blomster, timian eller lignende
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend eller knus kiksede til en fin eller mellemfin kiksemel, og rør dem sammen med smørret.
- Fordel kiksemassen i 6 sereverings glas. Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Cheesecake uden husblas
- Hæld flødeost, fløde, flormelis, vaniljesukker, appelsinsaft og appelsinskal i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. Det tykner hurtigt, så pas på ikke at piske for meget.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose (det er nemmest at styre), og sprøjt cremen oven på kikserne. Sørg for at komme helt ud i kanterne af glassene, så din curd ikke løber igennem.
- Hæld et par spiseskefulde appelsin curd på toppen, og pynt med knust bastognekiks, lidt pynte og/eller en spiselig blomst.
Smager himmelsk!
Tror du man kunne lave en ‘juleversiob’ hvor Bastogne udskiftes med digestive, cremen får mandelsplitter, og citron i stedet for appelsin og appelsincurd erstattes af kirsebærsauce? Måske du allerede er i gang med at teste?!☺️
Hej Tina
Altså det lyder næsten som den jeg frigav på bloggen i går, – risalamande cheesecake med kirsebærsauce 🙂
Og ellers lav standard cremen og top med kirsebærsauce:)
Kh Dianna
Den ser MEGA lækker ud men jeg har brug for opskrift til 8 personer … har du en fordelingsnøgle
Den skal bruges næste weekend
Hej Annett
Tusind tak altså 🙂
Der hvor der står 6 personer, – hvid du trykker på 6 tallet, så kommer der sådan en barre frem, hvor du kan ændre antal personer:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Kan den laves dagen før og stå i køleskabet?
Hej Vibeke
Det kan den sagtens, men vent med at toppe den med appelsincurd til inden servering, så den ikke løber igennem cremen 🙂
Kh Dianna