Nem og lækker cheesecake med citron og brombærkompot, – cheesecake uden husblas.
Lynhurtig at lave, – faktisk kan denne cheesecake laves på under 15 minutter og serveres med det sammen.
Cheesecake på 15 minutter, – nemmere bliver det ikke. Den skal ikke “sætte sig” på køl som en almindelig cheesecake med husblas, – det er derfor en perfekt dessert når det skal gå lidt hurtigt.
Du kan sagtens lave dem klar dagen før, og opbevare dem på køl. Jeg vil dog anbefale at vente med at toppe dem med brombærkompot, – så den ikke løber igennem og gør desserten kedelig og knap så smuk at se på.
Brombærkompotten skal koge i 20 minutter og køle helt af inden den toppes på din cheesecake i glas,- så det er faktisk det mest tidskrævende i denne opskrift.
Jeg håber du har lyst til at prøve min nemme opskrift på cheesecake med brombær.
Prøv også mine 2 andre versioner af cheesecake uden husblas – klik her for opskrifterne.
Cheesecake i glas med brombærkompot
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 175 g digestive
- 50 g smør
- 1 citron, fintrevet skal heraf
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 citron, saften heraf – ca. 1/2 dl
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang
Brombærkompot
- 250 g brombær
- 100 g sukker
- 1/2 vaniljestang, korn og tom vaniljetstang
- 1 spsk vand
Derudover
- Krystalliseret hvid chokolade – klik her for opskrift
- Mynte eller citronmelisse
- Friske brombær
Sådan gør du
Brombærkompot
- Hæld brombær, sukker, vaniljekorn, vand og den tomme vaniljestang i en lille kasserolle og kog det op.
- Når brombærkompotten koger, skrues ned til middel varme, – og kompotten skal nu simre i ca. 20 minutter.Du skal kunne se at væden tykner, – ellers skal du skrue en smule op for blusset.
- Stil den på køl, og lad den køle helt af inden den skal bruges.
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend kiks og citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
- Fordel kiksemassen i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase kiksene som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Citron cheesecake uden husblas
- Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på de knuste kiks. Sørg for at komme godt ud i siderne, så ikke brombærkompotten løber for meget igennem.
- Hæld et par store skefulde brombærkompot på toppen, og pynt med friske brombær, mynte eller citronmelisse og evt. krystalliseret chokolade.
Kan man bruge hindbær i stedet ?
Hej Isabella
Det kan du sagtens gøre ja:)
Kh Dianna