Nem cheesecake i glas med brombærkompot

Cheesecake i glas med brombærkompot

Cheesecake i glas med brombærkompot
Opskrift på nem cheesecake uden husblas - Nem cheesecake i glas med brombær.
Nem cheesecake i glas med brombærkompot

Nem og lækker cheesecake med citron og brombærkompot, – cheesecake uden husblas.
Lynhurtig at lave, – faktisk kan denne cheesecake laves på under 15 minutter og serveres med det sammen.
Cheesecake på 15 minutter, – nemmere bliver det ikke. Den skal ikke “sætte sig” på køl som en almindelig cheesecake med husblas, – det er derfor en perfekt dessert når det skal gå lidt hurtigt.
Du kan sagtens lave dem klar dagen før, og opbevare dem på køl. Jeg vil dog anbefale at vente med at toppe dem med brombærkompot, – så den ikke løber igennem og gør desserten kedelig og knap så smuk at se på.
Brombærkompotten skal koge i 20 minutter og køle helt af inden den toppes på din cheesecake i glas,- så det er faktisk det mest tidskrævende i denne opskrift.
Jeg håber du har lyst til at prøve min nemme opskrift på cheesecake med brombær.
Prøv også mine 2 andre versioner af cheesecake uden husblas – klik her for opskrifterne.

Nem cheesecake i glas med brombærkompot

Cheesecake i glas med brombærkompot

Opskrift på nem cheesecake uden husblas – Nem cheesecake i glas med brombær.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Cheesecake med citron, cheesecake uden husblas, Cheesecakee i glas, Nem cheesecake
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 175 g digestive
  • 50 g smør
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 citron, saften heraf – ca. 1/2 dl
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang

Brombærkompot

  • 250 g brombær
  • 100 g sukker
  • 1/2 vaniljestang, korn og tom vaniljetstang
  • 1 spsk vand

Derudover

Sådan gør du

Brombærkompot

  • Hæld brombær, sukker, vaniljekorn, vand og den tomme vaniljestang i en lille kasserolle og kog det op.
  • Når brombærkompotten koger, skrues ned til middel varme, – og kompotten skal nu simre i ca. 20 minutter.
    Du skal kunne se at væden tykner, – ellers skal du skrue en smule op for blusset.
  • Stil den på køl, og lad den køle helt af inden den skal bruges.

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend kiks og citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
  • Fordel kiksemassen i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase kiksene som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.

Citron cheesecake uden husblas

  • Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. 
    Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
  • Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på de knuste kiks. 
    Sørg for at komme godt ud i siderne, så ikke brombærkompotten løber for meget igennem.
  • Hæld et par store skefulde brombærkompot på toppen, og pynt med friske brombær, mynte eller citronmelisse og evt. krystalliseret chokolade.
Nem cheesecake i glas med brombærkompot
Nem cheesecake i glas med brombærkompot

Kommentarer

  1. Isabella

    Kan man bruge hindbær i stedet ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)