Lækker cremet og enkelt cacio e pepe serveret med saftig kyllingebryst på toppen, – super lækkert og virkelig nemt.
Denne ret kan være klar på godt 20 min, – og så smager den altså virkelig vidunderligt.
Kombinationen af parmesan, peber og saftig kyllingebryst er virkelig lækkert, – og lidt frisk timian på toppen giver altså lige det sidste pift til pastaen.
Vi elsker det herhjemme, – en skøn hverdags ret, men bestemt også i weekenden med et godt glas rødvin til.
Cacio e pepe med kylling.
Opskrift på cacio e pepe med saftig kyllingebryst.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 400 g spaghetti eller linguine
- 200 g parmesan, fintrevet (udskift evt. 80-100 g med Pecorino)
- 2 1/2 - 3 dl pastavand (vigtigt det er kogevand fra pastaen, da det jævner)
- 40 g smør
- 1 tsk friskkværnet peber
- Lidt olie
- Frisk timian til toppen
Fremgangsmåde
Varm lidt olie på en pande og steg kyllingebrysterne til de er gyldne og gennemstegt, - krydr med salt og peber.
Kog imens pastaen 3 min. mindre end al dente, - hæld vandet fra og gem dette.
Smelt smørret i gryden, tilsæt friskkværnet peber og lad det bruse godt af, - uden smørret brænder.
Sæt blusset til middel varme, tilsæt 2 dl pastavand og derefter den kogte pasta og rør godt rundt.
Tilsæt fintrevet parmesan og rør til parmesanen er opløst.
Tilsæt endnu 1 dl pastavand og varm igennem til pastaen er færdig tilberedt og saucen lækker cremet.
Sluk for blusset og lad pastaen hvile et par minutter. Når pastaen står og trækker sætter den sig gerne, - så tilsæt evt. lidt mere kogevand hvis der er behov for det, til du har en lækker, blød og cremet konsistens.
Skær kyllingen i skiver.
Server pastaen toppet med skiver at kyllingebryst, et drys frisk timian og friskkværnet peber.


