Lækker cremet og enkelt cacio e pepe serveret med saftig kyllingebryst på toppen, – super lækkert og virkelig nemt.
Denne ret kan være klar på godt 20 min, – og så smager den altså virkelig vidunderligt.
Kombinationen af parmesan, peber og saftig kyllingebryst er virkelig lækkert, – og lidt frisk timian på toppen giver altså lige det sidste pift til pastaen.
Vi elsker det herhjemme, – en skøn hverdags ret, men bestemt også i weekenden med et godt glas rødvin til.
Cacio e pepe med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
kyllingebryst
- 400 g
spaghetti eller linguine
- 200 g parmesan, fintrevet (udskift evt. 80-100 g med Pecorino)
- 1 1/2 dl pastavand
- 40 g
smør
- 1 tsk
friskkværnet peber
-
Lidt olie
Sådan gør du
- Varm lidt olie på en pande og steg kyllingebrysterne til de er gyldne og gennemstegt, - krydr med salt og peber.Læg dem til side på en tallerken.
- Kog pastaen et par minutter mindre end al dente.*I mens går du i gang med "saucen" til retten.
- Varm lidt på panden, - tilsæt peber og lad det bruse godt af et par minutter.
- Skru ned for blusset, tilsæt smørret og lad det smelte og bruse let op.
- Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i smørblandingen på panden.
- Tilsæt parmesan og ca. 1 1/2 dl pastavand, og vend det hele godt sammen.
- Skru en smule op for blusset, og vend pastaen godt rundt på panden til parmesanen er smeltet, og "saucen" cremer omkring pastaen.Lad pastaen tilberede færdigt på panden, - tilsæt evt. mere kogevand hvis der er behov for det.
- Smag til sidst retten til med friskkværnet peber og evt. salt.
- Skær kyllingen i skiver, og server pastaen toppet med skiver at kyllingebryst, friskkværnet peber og evt. ekstra parmesan.
God klassisk Cacio e pepe opskrift (uden kylling)
Smager skønt og så er det super hurtigt at lave.
Til en kødfri dag, får vi en grøn salat (med olie-citron/eddike dressing) og et godt stykke brød til
Hej Lisa
Tusind tak for din søde besked, – hvor er det dejligt at høre 🙂
Lyder skønt med en grøn salat til – det vil jeg også til at servere til 🙂
Kh Dianna
Endnu en velsmagende ret fra Dianna, lækkert og hurtigt at lave
Hej Finn
Ej hvor er det bare fantastisk at høre, – og så dejligt du giver dig tid til at skrive det 🙂
Tusind tak 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna