Opskrift på cacio e pepe med saftig kyllingebryst.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Fjerkræ, Hurtig mad, Nem mad
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
600g
kyllingebryst
400g
spaghetti eller linguine
200gparmesan, fintrevet (udskift evt. 80-100 g med Pecorino)
1 1/2dlpastavand
40g
smør
1tsk
friskkværnet peber
Lidt olie
Sådan gør du
Varm lidt olie på en pande og steg kyllingebrysterne til de er gyldne og gennemstegt, - krydr med salt og peber.Læg dem til side på en tallerken.
Kog pastaen et par minutter mindre end al dente.*I mens går du i gang med "saucen" til retten.
Varm lidt på panden, - tilsæt peber og lad det bruse godt af et par minutter.
Skru ned for blusset, tilsæt smørret og lad det smelte og bruse let op.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i smørblandingen på panden.
Tilsæt parmesan og ca. 1 1/2 dl pastavand, og vend det hele godt sammen.
Skru en smule op for blusset, og vend pastaen godt rundt på panden til parmesanen er smeltet, og "saucen" cremer omkring pastaen.Lad pastaen tilberede færdigt på panden, - tilsæt evt. mere kogevand hvis der er behov for det.
Smag til sidst retten til med friskkværnet peber og evt. salt.
Skær kyllingen i skiver, og server pastaen toppet med skiver at kyllingebryst, friskkværnet peber og evt. ekstra parmesan.