
Lækker butterdejstærte med laks, kartofler og burrata, – drøn nem at lave og klar på under 30 minutter.
Butterdejstærte med laks og burrata, – masser af friske krydderurter, asparges og citronskal. Den er frisk og lækker, og perfekt til både frokost eller aftensmad, – eller som del af et tapasbord/buffet.
Butterdejstærten bages med en god fed creme fraiche og tynde skriver af kartofler, og toppes derefter med skiver af røget laks, friske grønne asparges, cremet burrata, skalotteløg og masser af grønt.
Du kan serveres tærten med det samme, eller du kan opbevare den på køl, hvor den holder sig fin sprød.
Da der er fisk på, vil jeg dog anbefale at lave den på dagen, – men gerne nogle timer før denne skal serveres.

Butterdejstærte med røget laks og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 200 g creme fraiche 38%
- 2 mellemstore kartofler
- 100 g røget laks, i tynde skiver
- 1 burrata ( eller bøffel mozzarella)
- 4-8 friske grønne asparges
- 1 skalotteløg, fintsnittet
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
- Krydderurter eller mikrogrønt
- Salt og peber
- Evt. sesam til kanten
Sådan gør du
- Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, men kun lige en fin ridse.
- Smør kanten med lidt olie eller et sammenpisket æg, drys med sesam og bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.
- Skær kartoflerne i tynde skiver, – gerne på mandolinjern så der er lige tykke.
- Smør creme fraiche på den let afkølede butterdejsbund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den kant du har lavet i dejen. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, – det gør det meget nemmere at fordele creme fraichen.
- Krydr med salt og peber, og læg kartoffelskiverne ovenpå.
- Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
- Overhæld dine asparges med kogende vand, – lad dem trække 3 minutters tid, og skyl dem derefter i koldt vand.Er dine asparges tynde (som dem du ser i videoen), så lad dem forblive hele, – er de tykke, så halverer dem på midten.
- Læg stykker af asparges på denne let afkølede tærtebund, top med røget laks, burrata, skalotteløg og masser af friske urter/mikrogrønt.*Jeg har brugt friske ærteskud og mikrogrønt.
- Drys med fintrevet citronskal og friskkværnet peber, og server butterdejstærten med det samme.*Tærten kan også serveres kold. Den holder fint sin sprødhed efter en tur på køl, – så den kan sagtens laves tidligere på dagen.

Vi er fuldstændig vilde med denne skønneste butterdejstærte. Og det er ALLE vores gæster også. Og hvor er den nem. HVIS jeg nu ikke kan opstøve grønne asparges, hvad gør jeg så? Ps. Jeg bruger min røde skovsyre med gule blomster eller min blomsterkarse som pynt. Den bliver så festlig at se på, og smagen er vidunderlig.
Hej Dorte
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
De grøne asparges kan f.eks. erstattes af broccoliasparges, eller endda små stykker broccoli. Noget de giver lidt “knas” til tærten 🙂
Kh Dianna
Kan jeg formode kartoflerne er kogte?
Hej Helle
Kartoflerne er rå, og skåret ultra tyndt – så de når fint at blive tilberedt 🙂
Kh Dianna
Hej
Hvor mange personer er ( Laks) butterdejstærten til
Skal serveres i sammenhæng med tapas
Hej Yvonne
Hvis der er flere andre tapasretter vil jeg sige der er til 8 personer
Kh Dianna