Butterdejstærte med asparges og havarti – Nem og lækker forårsret

Butterdejstærte med asparges og havarti

Butterdejstærte med asparges og havarti
Opskrift på den lækreste butterdejstærte med friske grønne asparges og lageret havarti.
Butterdejstærte med asparges og havarti – Nem og lækker forårsret

Butterdejstærte med asparges og havarti – Nem og smagfuld opskrift.
Den her butterdejstærte med asparges, havarti og flødeost rørt med whole grain sennep er virkelig noget, der får mundvandet til at løbe. Den laves på no time med færdigkøbt butterdej og toppes med grønne asparges, cremet flødeost med et strejf af wholegrain sennep og den lækreste lagerede havarti – en kombi, der bare spiller max.

Flødeosten og senneppen giver en let syrlig og krydret bund, der balancerer perfekt med den fede ost og de friske, sprøde asparges – der efter tilberedning har et dejlig bid. naturligvis alt efter tykkelse på de grønne asparges.
Du kan også sagtens bruge Vesterhavsost eller Gammelknas, hvis det er hvad køleskabet gemme på eller det som maven knurrer efter.

Tærten passer perfekt til frokost, let aftensmad, som en del af en buffet eller med i picnickurven. Den serveres bedst lun men kan også serveres kold – og den er mindst lige så god dagen efter.

Butterdejstærte med asparges og havarti – Nem og lækker forårsret

Butterdejstærte med asparges og havarti

Opskrift på den lækreste butterdejstærte med friske grønne asparges og lageret havarti.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Frokost, Hovedret, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Butterdejstærte
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 3 spsk flødeost – neutral eller hvidløg
  • 1 1/2 spsk whole grain sennep
  • 1 rulle butterdej
  • 100 g lageret havarti, revet
  • 1 bdt grønne asparges
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir, og rids den med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Ikke dybt, men kun lige en fin ridse.
  • Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 7 minutter.
  • Rør imens flødeost og sennep sammen i en lille skål, og skær de grønne asparges til, så de passer i længden til butterdejens midte.
  • Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeosten. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, det gør det meget nemmere at smøre ud.
  • Drys med havarti – gem lidt til toppen, og fordel aspargesen ovenpå osten.
  • Krydr med salt og friskkvænet peber og drys det sidste ost over midten af asparges stykkerne.
  • Bag tærten videre i ca. 14-16 minutter, stadig ved 200 grader.
  • Lad den køle lat af inden den servers.
Butterdejstærte med asparges og havarti – Nem og lækker forårsret
Butterdejstærte med asparges og havarti – Nem og lækker forårsret

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)