Opskrift på den lækreste butterdejstærte med friske grønne asparges og lageret havarti.
Ret Appetizer, Frokost, Hovedret, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdejstærte
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 490kcal
Ingredienser
3spskflødeost - neutral eller hvidløg
1 1/2spskwhole grain sennep
1rullebutterdej
100glageret havarti, revet
1bdtgrønne asparges
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir, og rids den med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Ikke dybt, men kun lige en fin ridse.
Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 7 minutter.
Rør imens flødeost og sennep sammen i en lille skål, og skær de grønne asparges til, så de passer i længden til butterdejens midte.
Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeosten. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, det gør det meget nemmere at smøre ud.
Drys med havarti - gem lidt til toppen, og fordel aspargesen ovenpå osten.
Krydr med salt og friskkvænet peber og drys det sidste ost over midten af asparges stykkerne.
Bag tærten videre i ca. 14-16 minutter, stadig ved 200 grader.