Er du på udkig efter noget helt særligt til middagsbordet eller som en delikat snack? Prøv denne skønne butterdejsstang, hvor vi har taget det bedste fra den vegetariske verden og pakket ind i sprødt butterdej. Denne opskrift på butterdejsstang er en sand fryd for øjet såvel som smagsløgene, med sin flettede struktur og gyldne finish. Indeni gemmer sig en lækker blanding af stegt spinat smagt til med løg, hvidløg og et strejf af muskatnød, alt sammen forenet med en cremet blanding af flødeost, feta og mozzarella. Det er en ret, der bringer smag og elegance til ethvert måltid – uanset om det er en hyggelig middag hjemme eller som en del af et større buffetbord.
Vegetarisk flettet butterdejsstang
Er du også vild med den klassiske skinkestang, men leder efter en lækker vegetarisk version? Så skal du prøve denne skønne butterdejsstang med spinat, feta og mozzarella. Denne opskrift tager den velkendte skinkestang til nye højder ved at flette den med en himmelsk blanding af spinat, løg, hvidløg og en snert af muskatnød, alt sammen smurt ind i en cremet base af flødeost, feta og mozzarella. Resultatet er en sprød og gylden stang, der gemmer på en saftig og smagfuld overraskelse indeni.
Perfekt som aftenmåltid med en grov salat, som tilbehør til grillen, til brunch, tapasbordet eller buffeten.
Butterdejsstang med spinat, feta og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 60 g flødeost
- 1 frisk mozzarella eller 125 gram revet mozzarella
- 100 g feta
- 1 æg, til pensling
- Sesam
Spinatfyld
- 250 g frisk spinat
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 tsk muskatnød
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
Spinatfyld
- Varme en pande op, og steg løg og hvidløg i en sjat olie, til løgene er klare.
- Tilsæt spinaten og rør til den falder sammen, og smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.Lad det køle let af, imens dejen forberedes.
Butterdejsstang med spinat, feta og mozzarella
- Dræn mozzarellaen godt for væde.
- Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
- Smør flødeosten på midterstykket, og fordel halvdelen af mozzarella osten og fetaen herpå.Krydr med friskkværnet peber.
- Læg spinat fyldet ovenpå, og fordel det sidste mozzarella og feta ovenpå spinaten.
- Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
- Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med sesam.
- Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.Bruger du frisk mozzarella kan den afgive lidt væde. Tag et stykke køkkenrulle og sug det op 1-2 gange under bagningen – så sikrer du en sprød og lækker afbagning.
- Lad den hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med en frisk grøn salat, som tilbehør til grillen eller på tapasbordet.
Hold nu op…. tusinde tak for den opskrift Diana 🙂
Tror godt jeg tør sige, det bliver en ny favorit herhjemme.
Visuelt var jeg ikke i nærheden af din fine udførsel, meeennn øvelse gør vel mester.
Og den smagte fantastisk
Hej Henriette
Åhhh tak for de søde ord altså, det er så dejligt at høre 🙂
Og ja, øvelse gør mester – har flere lækre varianter du kan prøve dig frem med 🙂
Kh Dianna
Hov, glemte stjernerne,- den skal naturligvis have alle 5 ⭐️
Tusind tak altså 🙂
Hej
Kan man lave fyldet dagen før ?
Mvh Anette
Hej Anette
Ja det kan jeg ikke se der skulle være noget i fejen for 🙂
Kh Dianna