Opskrift på flettet butterdejsstang med spinat, feta og et strejf af muskatnød.
Ret Appetizer, Brød, Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdejsstang, Butterdejstærte
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1rullebutterdej
60gflødeost
1frisk mozzarella eller 125 gram revet mozzarella
100gfeta
1æg, til pensling
Sesam
Spinatfyld
250gfrisk spinat
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
1/2tskmuskatnød
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Spinatfyld
Varme en pande op, og steg løg og hvidløg i en sjat olie, til løgene er klare.
Tilsæt spinaten og rør til den falder sammen, og smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.Lad det køle let af, imens dejen forberedes.
Butterdejsstang med spinat, feta og mozzarella
Dræn mozzarellaen godt for væde.
Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
Smør flødeosten på midterstykket, og fordel halvdelen af mozzarella osten og fetaen herpå.Krydr med friskkværnet peber.
Læg spinat fyldet ovenpå, og fordel det sidste mozzarella og feta ovenpå spinaten.
Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med sesam.
Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.Bruger du frisk mozzarella kan den afgive lidt væde. Tag et stykke køkkenrulle og sug det op 1-2 gange under bagningen - så sikrer du en sprød og lækker afbagning.
Lad den hvile i 5-10 minutter, inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med en frisk grøn salat, som tilbehør til grillen eller på tapasbordet.