Lækre sprøde bruschettas toppet med friske tomater og hvidløg vendt i trøffelolie, – et super lækkert alternativ til det klassiske tomat bruschetta.
Jeg elsker trøffel, – friske trøfler, trøffel spread og ikke mindst trøffelolie. Er vild med at man kan tilsmage sine retter med en ren og mild smag af trøffel, – det klæder nemlig rigtig mange retter.
Disse bruschettas ville også sagtens kunne toppet med en masse revet trøffel, – men det er selvfølgelig hvad man er til.
Denne opskrift tager udgangspunkt i en mild og delikat smag af trøffel.
Bruschetta med tomat og trøffel
Opskrift på lækre sprøde bruschettas med friske tomater, hvidløg og trøffel.
Ingredienser
- 200 g friske tomater, gerne lækre små cherrytomater
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 lille håndfuld persille, finthakket
- 2 stilke basilikum, bladene heraf, finthakket
- 1/4 dl olivenolie
- 2-3 tsk trøffelolie, smag til og juster selv
- Salt og peber, - evt. trøffelsalt
- 4 skriver godt brød
- Revet parmesan, ca 1 dl
Fremgangsmåde
Skær tomaterne i små stykker og bland dem med persille, hvidløg, basilikum, olivenolie og trøffelolie. Krydr med salt og peber og stil til side.
Varm lidt olie på en pande og steg brødskiverne gyldne og sprøde. Mens de stadig er varme fordeles halvdelen af parmesanen på skiverne så det smelter ned i brødet.
Top derefter med tomater og hæld gerne lidt af "juicen" over brødet også, - det gør det lækkert sejt og smager fantastisk.
Drys med parmesan og server straks.
