Lækker klassisk chokolade brownie med masser af intens chokolade smag, – saftig og bare helt fantastisk. Den er ufattelig nem at bage, og så holder den sig dejlig frisk og saftigt hvis den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Server den alene eller med en kugle vaniljeis til og friske jordbær.
Brownie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade – 70%
- 140 g smør
- 4 æg
- 80 g hvedemel
- 250 g sukker
- 1/2 dl kakaopulver
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Smelt smørret ved svag varme, sluk for blusset og rør chokoladen ud heri.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Sigt mel, salt og kakao i æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
- Vend til sidst smør og chokolade blandingen i af et par omgange.
- Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i en forvarmet ovn i ca. 25 min. ved. 175 grader.
- Lad kagen køle let af inden den skæres ud. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Hej Dianna
Mht chokoladen i denne brownie samt blondie udgaven, hvor stor betydning har kvaliteten? F.eks.(chokoladeknapper / bagechokolade / Lind chokolade)
De bedste hilsner samt et bragende godt nytår
Trine