Frisk og lækker brombærsirup kogt ind med en smule stjerneanis for at give den et mildt strejf af lakrids.
Brombærbuskene i haven har simpelthen givet SÅ mange brombær i år, har aldrig set noget lignende, og det kommer der altså en masse lækkerier ud af.
Denne brombærsirup er fantastisk til alverdens drink og desserter, i smoothies, på yoghurt og i marinader og salatdressinger.
Er du ikke til stjerneanis undlades denne selvfølgelig, – siruppen smager lige så skønt uden.
Brombærsirup
Opskrift på lækker brombærsirup med et strejf af stjerneanis. Denne opskrifter giver til ca. 1/2 liter færdig sirup.
Ingredienser
- 350 g brombær, friske eller frost
- 3 dl vand
- 300 g rørsukker
- 1/2 citron, saften heraf
- 2 stjerneanis (kan undlades)
- Atemon til skylning
Fremgangsmåde
Er brombærrene friske skylles de grundigt.
Hæld derefter alle ingredienserne i en gryde og kog op.
Skru ned til middel varme når massen koger, og lad den simre i 20 min.
Hæld massen igennem en finmasket sigte, - undlad at mase massen igennem sigten, men vend den blot forsigtigt med en ske så al saften ryger ned i skålen.
Hæld siruppen på en atemon skyllet flaske og opbevar den på køl til den skal bruges.
Noter
Fjern de 2 stjerne anis fra brombær massen og brug den overskydende masse til at putte i smoothies, nice cream eller lignende, - på den måde undgår du madspild og det smager virkelig fantastisk.