Brombærsirup - Opskrift på brombærsirup med stjerneanis

Brombærsirup

Frisk og lækker brombærsirup kogt ind med en smule stjerneanis for at give den et mildt strejf af lakrids.
Brombærbuskene i haven har simpelthen givet SÅ mange brombær i år, har aldrig set noget lignende, og det kommer der altså en masse lækkerier ud af.
Denne brombærsirup er fantastisk til alverdens drink og desserter, i smoothies, på yoghurt og i marinader og salatdressinger.
Er du ikke til stjerneanis undlades denne selvfølgelig, – siruppen smager lige så skønt uden.

Brombærsirup

By Dianna Brinch
Tid: 30 min.

Opskrift på lækker brombærsirup med et strejf af stjerneanis.
Denne opskrifter giver til ca. 1/2 liter færdig sirup.

Ingredienser

  • 350 g brombær, friske eller frost
  • 3 dl vand
  • 300 g rørsukker
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 stjerneanis (kan undlades)
  • Atemon til skylning

Fremgangsmåde

1

Er brombærrene friske skylles de grundigt.

2

Hæld derefter alle ingredienserne i en gryde og kog op.

3

Skru ned til middel varme når massen koger, og lad den simre i 20 min.

4

Hæld massen igennem en finmasket sigte, - undlad at mase massen igennem sigten, men vend den blot forsigtigt med en ske så al saften ryger ned i skålen.

5

Hæld siruppen på en atemon skyllet flaske og opbevar den på køl til den skal bruges.

Noter

Fjern de 2 stjerne anis fra brombær massen og brug den overskydende masse til at putte i smoothies, nice cream eller lignende, - på den måde undgår du madspild og det smager virkelig fantastisk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*