Brombærsirup - Opskrift på brombærsirup med stjerneanis

Brombærsirup

Brombærsirup
Opskrift på lækker brombærsirup med et strejf af stjerneanis.
Denne opskrifter giver til ca. 1/2 liter færdig sirup.
Brombærsirup - Opskrift på brombærsirup med stjerneanis

Frisk og lækker brombærsirup kogt ind med en smule stjerneanis for at give den et mildt strejf af lakrids.
Brombærbuskene i haven har simpelthen givet SÅ mange brombær i år, har aldrig set noget lignende, og det kommer der altså en masse lækkerier ud af.
Denne brombærsirup er fantastisk til alverdens drink og desserter, i smoothies, på yoghurt og i marinader og salatdressinger.
Er du ikke til stjerneanis undlades denne selvfølgelig, – siruppen smager lige så skønt uden.

Brombærsirup - Opskrift på brombærsirup med stjerneanis

Brombærsirup

Opskrift på lækker brombærsirup med et strejf af stjerneanis.
Denne opskrifter giver til ca. 1/2 liter færdig sirup.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 350 g

    brombær, friske eller frost

  • 3 dl

    vand

  • 300 g

    rørsukker

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 2

    stjerneanis (kan undlades)

  • Atemon til skylning

Sådan gør du

  • Er brombærrene friske skylles de grundigt.
  • Hæld derefter alle ingredienserne i en gryde og kog op.
  • Skru ned til middel varme når massen koger, og lad den simre i 20 min.
  • Hæld massen igennem en finmasket sigte, - undlad at mase massen igennem sigten, men vend den blot forsigtigt med en ske så al saften ryger ned i skålen.
  • Hæld siruppen på en atemon skyllet flaske og opbevar den på køl til den skal bruges.

Noter

Fjern de 2 stjerne anis fra brombær massen og brug den overskydende masse til at putte i smoothies, nice cream eller lignende, - på den måde undgår du madspild og det smager virkelig fantastisk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)