Opskrift på lækker brombærsirup med et strejf af stjerneanis.
Denne opskrifter giver til ca. 1/2 liter færdig sirup.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
350g
brombær, friske eller frost
3dl
vand
300g
rørsukker
1/2
citron, saften heraf
2
stjerneanis (kan undlades)
Atemon til skylning
Sådan gør du
Er brombærrene friske skylles de grundigt.
Hæld derefter alle ingredienserne i en gryde og kog op.
Skru ned til middel varme når massen koger, og lad den simre i 20 min.
Hæld massen igennem en finmasket sigte, - undlad at mase massen igennem sigten, men vend den blot forsigtigt med en ske så al saften ryger ned i skålen.
Hæld siruppen på en atemon skyllet flaske og opbevar den på køl til den skal bruges.
Video
Noter
Fjern de 2 stjerne anis fra brombær massen og brug den overskydende masse til at putte i smoothies, nice cream eller lignende, - på den måde undgår du madspild og det smager virkelig fantastisk.