
Sprød og lækker broccolisalat med masser af dressing- det er sådan jeg foretrækker min broccolisalat.
Den her broccolisalat er en vaskeægte klassiker, som man aldrig går galt i byen med. Sprød broccoli vendt i en cremet dressing, toppet med sprød bacon og ristede solsikkekerner – det er den slags tilbehør, man altid vender tilbage til igen og igen.
Jeg elsker at servere den som tilbehør til alt fra grillmad og frikadeller – til en god bøf eller pulled pork. Den fungerer også super godt på buffetbordet eller som en let frokost med lidt groft brød til.
Og det bedste? Den er super nem at lave og kan sagtens forberedes i god tid.
Gode variationer til broccolisalaten
Prøv med syltede rødløg på toppen – det spiller vildt godt sammen med den søde dressing.
Tilsæt små tern af æble – giver en skøn friskhed og et let syrligt pift.
Top med grofthakkede nødder – f.eks. valnødder eller mandler for ekstra crunch.
Vend i tørrede tranebær – for en sød og syrlig kontrast til det salte bacon.
Smuldr lidt feta eller blåskimmelost i – hvis du vil give den lidt mere kant.

Broccolisalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 broccoli, delt i små buketter
- 1
lille rødløg, finthakket
- 1 håndfuld
rosiner
- 1 lille håndfuld
solsikkekerner
- 100 g
bacon, skåret i små tern
Dressing til broccolisalat
- 3 dl
creme fraiche 18%
- 1/2 dl
mayonnaise
- 2 1/2 tsk
hvidvinseddike eller lys balsamico
- 2 tsk
frisk citronsaft
- 2 1/2 tsk
rørsukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Overhæld broccolibuketterne med kogende vand, og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand. Læg dem til side på et viskestykke, og lad dem tørre fuldstændigt.Ønsker du broccolien let tilberedt, kan du lade dem hvile i det kogende vand i 2-3 minutter.
- Steg baconen sprød på en pande, og lad det derefter køle af på lidt fedtsugende papir.
- Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend broccoli, rødløg, rosiner, bacon og solsikkekerner i dressingen og rør det godt sammen.
- Opbevar op køl til den skal serveres.

Kan sagtens laves fedtfattig med cheasy cremefraiche 5% og sukrin i stedet for sukker .. smager virkeligt godt.. kan serveres med hjemmebagt grovbolle og kinoa…
Hej Jan
Super god ide, – altid godt med en magert alternativ.
Tak for feedback 🙂
Dbh Dianna
Helt fantastisk. Jeg lavede med ristede solsikkekerner og syltede rødløg i stedet for rå
Hej Jeanett
Hvor er det dejligt du kan lide opskriften, – tusind tak for din besked:)
Og det lyder også vildt lækkert, – god ide:)
Kh Dianna
Kære Diane
Tak for opskriften – alt er lige tilpas 🙂 udmærket balanceret, nem og lækker
Tranebær / rosiner og granatæblekerner har jeg også prøvet – og jeg siger bare tak 🙂
Kære Nelli
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Hvis man ikke har hvidvinseddike eller lys balsamico hvad kan man så bruge ?
Hej Maria
Så tilsætter du blot lidt ekstra citron 🙂
Kh Dianna
Kan den laves dagen før?
Hej Julie
Det kan den sagtens ja, men det hele suger dressingen til sig, så den sætter sig lidt synes jeg.
Sørg for at broccolien er helt tør, og så tag den ud af køleskabet 20 min inden servering:)
Kh Dianna
Den bedste opskrift:)
Tusind tak 🙂
Bruger altid din opskrift, mums⭐️
Det er jeg så glad for at høre – tusind tak 🙂
Mums den er god.
Tusind tak, hvor er det dejligt du skriver det 🙂
Kh Dianna
Min yndlings opskrift⭐️
Put rå gulerødder i. Mere knas.
Hejsa
Det har jeg aldrig prøvet, men tak for fif 🙂
Dbh Dianna