Blommechutney med vanilje og ingefær - Opskrift på blommemarmelade

Blommechutney med ingefær og vanilje

Nem og lækker chutney lavet med blommer og krydret med ingefær og vanilje. Fantastisk lækker til en osteanretning eller på en bolle om morgenen.
Jeg var så heldig at få en stor skål blommer ind fra vores søde naboer, – og dem som vores ældste pige ikke fik spist, de blev til denne skønne omgang.
Du kan i øvrigt bruge hvilke som helst slags blommer, – nogle skal måske koge en smule mere hvis de er meget faste i kødet.

Blommechutney med vanilje og ingefær - Opskrift på blommemarmelade

Blommechutney med ingefær og vanilje

Opskrift på nem og lækker blommechutney, – perfekt til ostebordet.
4.75 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 450 g blommer
  • 180 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk friskrevet ingefær

Sådan gør du

  • Skyl blommerne grundigt og skær dem ud i mindre tern, – kasser stenene.
  • Halver vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og blad dem med en smule af sukkeret.
  • Hæld blommer, sukker, ingefær, æblecider eddike, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde.
  • Kog op og lad det derefter små koge ved middel varme i ca. 15-20 min., til blommerne er møre og saften kogt kogt ind. Den må ikke være for tynd og ikke for tyk.
  • Fjerne den tomme vaniljestang og hæld din blommechutney på et skoldet og evt. atamon skyllet glas, og opbevar den på køl.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Blommechutney med vanilje og ingefær - Opskrift på blommemarmelade
Blommechutney med vanilje og ingefær – Opskrift på blommemarmelade

Kommentarer

  1. skaarup jensen

    5 stars
    Lækkert
    Kom mindre sukker i og lidt mere ingefær

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse