![Blommechutney med vanilje og ingefær - Opskrift på blommemarmelade](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_6669-scaled-100x100.jpg)
Nem og lækker chutney lavet med blommer og krydret med ingefær og vanilje. Fantastisk lækker til en osteanretning eller på en bolle om morgenen.
Jeg var så heldig at få en stor skål blommer ind fra vores søde naboer, – og dem som vores ældste pige ikke fik spist, de blev til denne skønne omgang.
Du kan i øvrigt bruge hvilke som helst slags blommer, – nogle skal måske koge en smule mere hvis de er meget faste i kødet.
![Blommechutney med vanilje og ingefær - Opskrift på blommemarmelade](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_6669-scaled-360x360.jpg)
Blommechutney med ingefær og vanilje
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 450 g blommer
- 180 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk friskrevet ingefær
Sådan gør du
- Skyl blommerne grundigt og skær dem ud i mindre tern, – kasser stenene.
- Halver vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og blad dem med en smule af sukkeret.
- Hæld blommer, sukker, ingefær, æblecider eddike, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde.
- Kog op og lad det derefter små koge ved middel varme i ca. 15-20 min., til blommerne er møre og saften kogt kogt ind. Den må ikke være for tynd og ikke for tyk.
- Fjerne den tomme vaniljestang og hæld din blommechutney på et skoldet og evt. atamon skyllet glas, og opbevar den på køl.
![Blommechutney med vanilje og ingefær - Opskrift på blommemarmelade](https://gourministeriet.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_6669-2-1024x683.jpg)
Lækkert
Kom mindre sukker i og lidt mere ingefær
Hvor lyder det dejligt altså, – tusind tak for din besked:)
Kh Dianna
Den smager dejlig kom 2 pærer skåret småt . Uhm det er en dejlig blommemarelade.
Hej Jonna
Ihhh hvor dejligt, og god idé med lidt ekstra frugt 🙂
Kh Dianna
Smager himmelsk til ost.
Tusind tak Alis 🙂
Brugte 150gr sukker(75 gr rørsukker og 75 gr brun farin) til 500gr blommer + 1 syrligt æble og 1 pære.
Farinen giver en fin pikant smag.
Hej Morten
Tak for fif, det må jeg prøve næste gang 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge frosne blommer?
Hej Henriette
Det tænker jeg absolut du kan ja 🙂
Kh Dianna
Jeg brugte ca 50 g farin og 100 g syltesukker. Så skal det ikke koge så længe for at tykne.
Hej Birgitte
Dit fif er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna