
Nem og lækker chutney lavet med blommer og krydret med ingefær og vanilje. Fantastisk lækker til en osteanretning eller på en bolle om morgenen.
Jeg var så heldig at få en stor skål blommer ind fra vores søde naboer, – og dem som vores ældste pige ikke fik spist, de blev til denne skønne omgang.
Du kan i øvrigt bruge hvilke som helst slags blommer, – nogle skal måske koge en smule mere hvis de er meget faste i kødet.

Blommechutney med ingefær og vanilje
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 450 g blommer
- 180 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk friskrevet ingefær
Sådan gør du
- Skyl blommerne grundigt og skær dem ud i mindre tern, – kasser stenene.
- Halver vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og blad dem med en smule af sukkeret.
- Hæld blommer, sukker, ingefær, æblecider eddike, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde.
- Kog op og lad det derefter små koge ved middel varme i ca. 15-20 min., til blommerne er møre og saften kogt kogt ind. Den må ikke være for tynd og ikke for tyk.
- Fjerne den tomme vaniljestang og hæld din blommechutney på et skoldet og evt. atamon skyllet glas, og opbevar den på køl.

Lækkert
Kom mindre sukker i og lidt mere ingefær
Hvor lyder det dejligt altså, – tusind tak for din besked:)
Kh Dianna